29 ruj 2022
ODLAZAK IZ ŽNK SPLIT NAKON ČETIRI GODINE Božidar Miletić: “Rastali smo se kao prijatelji a to sve govori”
Foto: ŽNK Split
Ženski nogomet

ODLAZAK IZ ŽNK SPLIT NAKON ČETIRI GODINE Božidar Miletić: “Rastali smo se kao prijatelji a to sve govori”

Zadarski nogometni stručnjak Božidar Miletić napustio je klupu Ženskog nogometnog kluba Split. Rekao je Miletić da je dosta, vrijeme je za odlazak.

– Četiri predivne godine proveo sam u Splitu. Da mi je netko rekao kada sam tamo dolazio da ću se toliko zadržati ne bih mu povjerovao. Sve se razvijalo na najbolji mogući način, bilo je to jako uspješno razdoblje ali došlo je vrijeme za odlazak i promjene. Kratak predah pa u nove radne pobjede.

Rezultatski, boravak u Splitu bio je izvrstan?

– U četiri sezone osvojili smo šest trofeja od mogućih sedam. Najgore je sam govoriti o svojim rezultatima, ali jako sam ponosan. Tri put igrali smo kvalifikacije za Ligu prvaka, tri puta smo bili državni prvaci, tri puta smo osvojili Kup. Mislim da su rezultati vrijedni svakog divljenja. Tamo sam stekao prijatelje za cijeli život, lijepo je otići iz kluba na prijateljski način, svi su imali razumijevanja za moju odluku i hvala im na tome.

Ono na što je Miletić posebno ponosan je omjer s vječitim rivalom Osijekom?

– Točno tako, odigrali smo međusobno 17 utakmica, mi smo slavili u 8 dvoboja, 7 ih je završilo bez pobjednika dok smo izgubili samo dva puta. Nigdje gotovo nije izašla ta statistika, sam sam ju izvadio i pokazao bih ju uvijek svojim igračicama kada bi osjetio da su izgubile vjeru u svoje sposobnosti. Jedan od ta dva poraza bio je onaj kad smo već osigurali naslov državnih prvakinja, bilo je to iznad svih očekivanja.

Miletić neće dugo mirovati?

– Apsolutno, ja sam kordinator za ženski nogomet i izbornik ženske nogometne reprezentacije do 19 godina. Posla ima puno, sad ću se više posvetiti svim reprezentativnim selekcijama, prostora za napredak ima jako puno. Vjerujem da ćemo vrlo brzo i na međunarodnom planu postizati puno bolje rezultate.

Prati Božidar i što se događa u ženskom nogometu u Zadru?

– Sve pratim, u Zadru je pravi boom što se tiče ženskog nogometa. Mogu reći da sam jedan od pokretača ženskog nogometa u Zadru, drago mi je da sada preko 150 djevojčica igra nogomet. Cure iz ŽNK Donat i treneri rade odlično i samo ih mogu pohvaliti. Koliko je to dobro, pokazuje i velik broj zadarskih cura u svim reprezentativnim selekcijama – na kraju će Miletić.