29 ruj 2022
VELIKO POJAČANJE ZA ŽKK ZADAR Potpis na ugovor stavila iskusna Josipa Zovko
Košarka

VELIKO POJAČANJE ZA ŽKK ZADAR Potpis na ugovor stavila iskusna Josipa Zovko

Nakon što je prije desetak dana došlo do promjene na poziciji prvog trenera, gdje je Samira Žužu naslijedila bivša igračica i trenerica u mlađim kategorijama Josipa Zanki, Ženski košarkaški klub Zadar pred početak nove sezone pojačao je i svoj igrački kadar i to s iskusnom 32-godišnjom igračicom, Josipom Zovko.

Rođena Splićanka u svojoj je bogatoj karijeri igrala za Split, Ragusu, Kvarner te KAŽL koji je ujedno bio i njen zadnji klub za kojeg je igrala u Premijer ligi prošle sezone. Ima i inozemnog iskustva igranja u Italiji i Njemačkoj, a bila je član mlađih reprezentativnih selekcija Hrvatske. Zovko je visoka 188 centimetara i igra na poziciji centra i nema sumnje kako će biti od velike pomoći unutar reketa.

– Josipa nije dugo razmišljala nakon našeg poziva, odlučno je prihvatila ulogu najiskusnije igračice naše ekipe, spremna pomoći našim mladim curama u njihovom razvoju. Josipina karijera dovoljno govori o njenoj kvaliteti. Ono što nas izuzetno veseli su njene ljudske kvalitete, njena pozitiva i životno i košarkaško iskustvo koje će sigurno pozitivno utjecati na naše mlade cure – izjavila je Zanki.

Od ostalih vijesti iz ŽKK Zadra recimo kako je klub napustila Cvita Perić koja je prešla u drugi zadarski ženski klub ŽKK Zadar Plus, Mihaela Dobrić karijeru nastavlja u Šibeniku, Hana Rudić otišla je na studij u Zagreb gdje će igrati za Orku, dok se Katia Nekić otisnula put Amerike gdje će uz obrazovanje nastaviti svoju sportsku karijeru.