29 ruj 2022
TREĆE MJESTO HRVATSKE NA SLOVENIA BALLU Dojmljive partije Šime Grbina i Marka Petrića!
Foto: HKS
Košarka

TREĆE MJESTO HRVATSKE NA SLOVENIA BALLU Dojmljive partije Šime Grbina i Marka Petrića!

Hrvatska U14 košarkaška reprezentacija osvojila je na netom završenom Slovenia Ballu izvrsno treće mjesto.

Osim Hrvatske i domaćina Slovenije, na turniru su nastupile i Sjeverna Makedonija, Bugarska, Izrael, Poljska, Crna Gora i Mađarska.

Već u prvoj utakmici Hrvatska je slavila nad Sjevernom Makedonijom s 97:86, a sljedeći dan je s 82:44 potpuno izdominirala Bugarsku, no nažalost se, srećom lakše, ozlijedio važan kotačić reprezentacije Marko Petrić koji na turniru više nije mogao zaigrati. U trećem danu natjecanja Hrvatska je upisala poraz od slovenskih domaćina sa 69:78 i time zaključila natjecanje u skupini na drugom mjestu. To je naše najmlađe reprezentativce odvelo u polufinale s prvima u B skupini – Crnom Gorom od koje su u poprilično izjednačenoj utakmici u konačnici ipak poraženi sa 74:79.

Uslijedila je potom utakmica za 3. mjesto, a motiv borbe za medaljom prevladao je pa je Hrvatska protiv fizički dominantnijeg Izraela slavila s 82:74.

Za Hrvatsku su igrali i Zadranin, Šime Grbin koji je na parketu u prosjeku boravio 25 minuta i za to vrijeme je u prosjeku postizao 12 koševa uz nešto više od 11 ostvarenih skokova po susretu čime je bio i najbolji skakač reprezentacije.

Vrijedi spomenuti i učinak Marka Petrića, dečka rođenog u Njemačkoj čiji je otac Marin, rođeni Zadranin. Marku je ovo bio prvi turnir i dolazak u jednu hrvatsku selekciju. Nažalost, zbog ozljede nije odigrao sve susrete već samo njih tri i u prosjeku je postizao gotovo 7 koševa uz 6 ostvarenih skokova.