29 ruj 2022
ŽKK ZADAR Josipa Zanki: “Želja je da u svim curama dodatno probudimo ljubav za košarkom”
Ženska košarka

ŽKK ZADAR Josipa Zanki: “Želja je da u svim curama dodatno probudimo ljubav za košarkom”

Samir Žuža više nije trener košarkašica Zadra. Na njegovom mjestu sada je Josipa Zanki, dugogodišnja igračica kluba, istina tada znana kao Sesar, koja je i nakon prestanka igranja ostala u klubu.

Sada ju očekuju novi izazovi, svjesna je i sama da joj neće biti lako.

– Iako sam se oprostila prije dvije godine, nije mi u planovima bio brzi povratak, ali kroz razgovor s ljudima u klubu, oko kluba, s pojedinim roditeljima, curama, osjetila sam da je klubu potrebna pomoć. Bez razmišljanja sam ju i ponudila predsjedniku Peričiću na što je on zajedno s ostalim ljudima iz Upravnog odbora pristao. Drago mi je , to je moj klub i veselim se onom što nas očekuje iako sam svjesna da neće biti lagano.

S poslom se već krenulo.

– Kroz ovaj ljetni period, polako smo složili neke organizacijske stvari, razgovarali o tekućim problemima, kako se kaže zasukali rukave i krećemo u rad. Klub iza sebe ima bogatu povijest, veliku tradiciju i rezultate i vrijeme je da se vratimo na taj put. U razgovoru s jednim velikim stručnjakom našeg grada rekao mi je “nekad moraš pasti da bi se mogao opet dignuti” i to je ono što me motivira, da ovim curama i svim onima koje dođu u klub pobudimo ljubav prema košarci, stvorimo pozitivnu radnu atmosferu, da se u dvorani osjećaju ugodno i da od njih napravimo bolje košarkašice a prije svega ljude.

Što će Josipa konkretno sve raditi i što im je rezultatski cilj u novoj sezoni u Prvoj ligi?

– U ovoj sezoni ću voditi ekipu u Prvoj ligi i aktivno sudjelovati u radu svih mlađih kategorija. Cilj nam je ove godine aktivirati se po pitanju naše Škole košarke te sa svim mlađim kategorijama sudjelovati na natjecanjima pri HKS-u. Povratak u Premijer ligu trenutno nije prioritet, to je zacrtano kao dugoročni cilj, sad je bitno da krenemo opet iz temelja i posvetimo se u potpunosti mlađim kategorijama i privlačenju što više curica u naš klub – na kraju će Zanki.