24 velj 2024
ZADARSKA LJETNA LIGA Prvaci su igrači KK Pristan (Sveti Filip i Jakov), MVP je Dominik Zelanto
Foto: Sport023
Košarka

ZADARSKA LJETNA LIGA Prvaci su igrači KK Pristan (Sveti Filip i Jakov), MVP je Dominik Zelanto

Pobjedom košarkaša Pristana iz Svetog Filipa i Jakova završilo je još jedno izdanje Ljetne košarkaške lige koja se igrala na Višnjiku.

Filipjanci su u finalu nakon produžetka rezultatom 89:86 porazili Voštarnicu. Bolje je Voštarnica krenula u susret, međutim, vrlo brzo su igrači Pristana pohvatali konce igre te smo u nastavku gledali izjednačenu utakmicu s dosta lijepih poteza. S jedne strane iskusni Marčev i Knežević, uz pomoć mladih Karamarka, Lukića, Zagoršaka a s druge trojac Lisica, Fantina i Zelanto ponudili su uistinu lijepu košarkašku večer.

Nakon četrdeset minuta igre bilo je 73:73 te se otišlo u produžetak. Više sportske sreće u njemu su imali Filipjanci. Dvije sekunde ostale su do kraja, bilo je 89:86. Tri bacanja imao je Zagoršak (Voštarnica), promašio je sva tri i uslijedilo je veliko slavlje sastava iz Svetog Filipa i Jakova.

– Čestitam svim sudionicima lige i organizatorima. Bilo je dobro košarke i to je najvažnije. Finale je bilo jako zanimljivo i neizvjesno, atmosfera odlična, čestitke Voštarnici na fer i korektnoj ligi, također i mom prijatelju Dominiku Zelantu na mvp naslovu kojeg je apsolutno i zaslužio. Još jednom se pokazalo da ova liga treba Zadru i nadam se da će dogodine u njoj sudjelovati još više ekipa – istaknuo je igrač Pristana, Mario Fantina.

Treće mjesto osvojila je Konoba Rafaelo Melada koja je bila bolja od Strožanca 70:62.

Najbolji igrač lige je iz pobjedničkog sastava, Dominik Zelanto.