30 ruj 2023
ŽKK ZADAR Lola Stipić u sastavu Hrvatske U-14 za turnir “Slovenia Ball”
Košarka

ŽKK ZADAR Lola Stipić u sastavu Hrvatske U-14 za turnir “Slovenia Ball”

Košarkašica ŽKK Zadar Lola Stipić pozvana je u žensku mlađe kadetsku reprezentaciju Hrvatske U-14 koja će nastupiti na međunarodnom turniru “SLOVENIA BALL” koji će se od 17. do 21. kolovoza 2022. godine održati u Slovenj Gradecu u Sloveniji.

Turnir “SLOVENIA BALL” je najveći košarkaški turnir U-14 u Europi te se igra u muškoj i ženskoj konkurenciji na kojem je od prvog turnira 2004. godine sudjelovalo čak 18 država.

Sam slogan turnira je “Prvi međunarodni korak prema budućim košarkaškim zvijezdama” jer turnir za većinu igračica i igrača predstavlja prvo međunarodno iskustvo gdje brane boje svoje države.

Ukupno će 8 ženskih reprezentacija sudjelovati na ovogodišnjem turniru, a Hrvatska je smještena u skupinu A gdje su još reprezentacije Bugarske, Sjeverne Makedonije i Slovenije. U skupini B su reprezentacije Poljske, Mađarske, Izraela i Bosne i Hercegovine.

Prije odlaska na turnir u Sloveniju reprezentacija će odraditi pripreme koje počinju 10. kolovoza u Daruvaru.

Sam poziv i nastup na ovom turniru je veliko priznanje za Lolu Stipić kojoj želimo puno sreće i dobrih igara u dresu reprezentacije Hrvatske!