29 ožu 2024
OLUJA NA OLIBU Slavlje domaćina na utrci  u čast legendarnog ratnog zapovjednika Danijela Telesmanića Dida
Foto: Arileo
Atletika

OLUJA NA OLIBU Slavlje domaćina na utrci u čast legendarnog ratnog zapovjednika Danijela Telesmanića Dida

Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja na Olibu je održana druga atletska utrka pod nazivom “Oluja na Olibu” u čast legendarnog ratnog zapovjednika 7. Domobranske pukovnije, pukovnika Hrvatske vojske Danijela Telesmanića Dida, koji nas je napustio u lipnju prošle godine.

Pod pokroviteljstvom Zadarske županije, Grada Zadra i Mjesnog odbora Olib utrku je organizirao Atletski klub Alojzije Stepinac Zadar.

Za razliku od prošle godine, kada je staza bila duga 1500 metara, ovoga puta dionica je udvostručena, a pobjede su odnijeli Olibljani Nina Babajko u ženskoj i Ante Štrambera u muškoj konkurenciji.

Druga među djevojkama bila je Casey Rogić (Olib), a treća Slovenka Marijeta Kosec. Srebrno odličje u muškoj konkurenciji osvojio je Sergio Cortet (Olib), a brončano Luka Cvitanović iz Zagreba.

– Osim glavne utrke, održane su i one za predškolske i školske uzraste na kraćim dionicama. Cilj nam je očuvati sjećanje na ratnog heroja Danijela Telesmanića, donijeti na otok malo šušura i popularizirati atletiku kao bazični sport. Za sada nam ide jako dobro – rekao je prvi čovjek AK Alojzije Stepinac Slobodan Miolović.

Utrke u čast Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja nastavljaju se i u dane vikenda.

U subotu 6. kolovoza na rasporedu je 15. izdanje Krosa u park šumi Musapstan – Zadar 2022.

Organizaciju potpisuje Klub atletskih veterana Zadarske županije, mjesto održavanja je sjeverni ulaz u park šumu nasuprot mjesta Crno, dužina staze 5 km, a start u 19 sati. Po sedam je kategorija u muškoj i ženskoj konkurenciji, najbolji po kategorijama će biti nagrađeni odličjima, a ukupni pobjednici peharima.

Završni čin produženog svečarskog atletskog vikenda dogodit će se u nedjelju 7. kolovoza kada će se kod dvorane Krešimir Ćosić na Višnjiku na certificiranoj stazi dugoj 5 km trčati 11. utrka Pozdrav Domovini i to u deset kategorija. Na programu su i dječje utrke na 150, 300 i 400 metara. Početak je u 19 sati.

Kros u park šumi Musapstan i utrka Pozdrav Domovini zajednički čine Kup Oluje čiji će se pobjednici dobiti zbrajanjem vremena obiju utrka.