19 tra 2024
Hrvatske odbojkašice slavljem na Challenger Cupu u Zadru izborile Ligu nacija
Odbojka

Hrvatske odbojkašice slavljem na Challenger Cupu u Zadru izborile Ligu nacija

Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija plasirala se u prestižnu Ligu nacija nakon što je u finalu Challenger Cupa u Zadru pobijedila Belgiju sa 3-1. Hrvatsku je do pobjede predvodila sjajna Samanta Fabris osvojivši 31 poen.

-Imali smo naš san, cilj i uspjeli smo u tome. Jako sam ponosna na ekipu, na sve koji su nas došli gledati, dati podršku i vjetar u leđa. Publika je bila divna. Zahvalila bih se svima iz stručnog tima, medicinskog tima te svima koji su se trudili, dali smo maksimum. Stvarno sam jako ponosna na cure i tim. Ušli smo u VNL, svjetsku ligu među elitne reprezentacije, to je povijesni uspjeh hrvatske odbojke. Večeras samo sreća i veselje” – izjavila je kapetanica Samanta Fabris.

Za Hrvatsku su na FIVB Challenger Cupu igrale: Klara Perić, Lea Deak, Mika Grbavica, Samanta Fabris, Lucija Mlinar, Laura Miloš, Dijana Karatović, Natalija Tomić, Josipa Marković, Beta Dumančić, Martina Šamadan, Ema Strunjak, Božana Butigan i Izabela Štimac. Izbornik reprezentacije je Ferhat Akbaš.