19 kol 2022
JOSIP ZURAK: “Izbori za članove Nadzornog odbora su povijesni događaj za KK Zadar”
KK Zadar

JOSIP ZURAK: “Izbori za članove Nadzornog odbora su povijesni događaj za KK Zadar”

Bliže se prvi demokratski izbori za članove Nadzornog odbora u povijesti Košarkaškog kluba Zadar, koje provodi Udruga Grad Košarke. Prijave kandidata su u tijeku i traju do 5. kolovoza, nakon čega slijedi provjera ispunjavanja uvjeta te predstavljanje prezentacija kandidata, dok će samo glasovanje trajati od 19. kolovoza u 8 sati do 22. kolovoza u 20 sati i to preko online platforme. U konačnici KK Zadar će tako 23. kolovoza dobiti dva nova člana Nadzornog odbora i to iz redova vlastitih navijača, odnosno onih koji su članovi Udruge Grad košarke. A učlaniti se može svatko!

– Udruga Grad košarke osnovana je s ciljem približavanja kluba navijačima. Od prvoga dana radimo na tome da navijači kroz razne aktivnosti dobiju priliku pomoći klubu ili čak sudjelovati u njegovu radu. Možemo reći da su ovo neka nova vremena za KK Zadar, dogodilo se mnogo promjena, a jedna od njih je i da se kroz Udrugu Grad košarke navijači mogu još više približiti klubu, sve s ciljem da zajedno unaprijedimo njegovo funkcioniranje – kazao je Josip Zurak, predstavnik Udruge za Novi radio.

Nedavno je potpisan i ugovor između KK Zadra i Udruge Grad košarke.

– Novi direktor kluba David Gunjević izrazito je otvoren prema suradnji s Udrugom i općenito navijačima, zbog kojih klub i postoji. Potpisani ugovor odnosi se na različite tipove suradnje, od marketinga, financiranja i sl. i nadamo se da to može značiti još jedan zaokret u radu kluba. Znamo da klub nije u bajnoj financijskoj situaciji i zato je najvažnije postaviti zdrave temelje za bolju budućnost – ističe Zurak.

Trenutačno Udruga Grad košarke broji oko 400 članova, a ta je brojka u kontinuiranom porastu.

– Nakon najave izbora za Nadzorni odbor i potpisivanja suradnje s Klubom, broj članova je počeo sve brže rasti. Jednostavno, ljudi žele aktivno participirati u radu Kluba, a mi smo tu da im to omogućimo. Vjerujem da je ovo tek početak nečega, što će kroz godine još više rasti, a sve s ciljem da zajedničkim snagama pomognemo voljenom klubu.

Vratimo se još malo na same izbore, o kojima sve informacije možete pronaći na stranicama Udruge Grad košarke.

– Možemo slobodno reći da su oni jedan povijesni događaj, jer iako su i ranije bili predstavnici navijača u Nadzornom odboru, sada će prvi put biti demokratski birani. Na jednoj od sljedećih Skupština KK Zadra to će biti i službeno uneseno u Statut kluba, tako da će to postati legitimno i legalno pravo koje će ostvariti svi članovi Udruge. Svima nam je poznato da se s godinama dogodio odmak velikog broja navijača od kluba, a jedan od razloga je upravo taj što nisu znali što se događa, a ono što se događalo prema vani nije izgledalo baš najbolje. Zato su mnogi okrenuli leđa klubu iako to zapravo nisu htjeli. Naš cilj je promijeniti tu paradigmu, a drago nam je i da se unutar samoga kluba donose neki potezi u tom smjeru. U konačnici samo zajedničkim snagama možemo postići ono što svi želimo i sanjamo, a to je bolji KK Zadar, odnosno klub koji će opet biti na ponos svih Zadrana – zaključio je Zurak.