19 kol 2022
FIVB CHELLENGER CUP Josipa Marković: ”Dođite na Višnjik i podržite nas!”
Odbojka

FIVB CHELLENGER CUP Josipa Marković: ”Dođite na Višnjik i podržite nas!”

Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija sutra započinje nastup na FIVB Chellenger Cupu u Zadru preko kojeg će pokušati izboriti mjesto u Ligi nacija, elitnom rangu svjetske reprezentativne odbojke.

Nimalo lagan posao ne očekuje naše igračice s obzirom da za ostvarenje tog cilja valja osvojiti prvo mjesto u konkurenciji osam reprezentacija koje će nastuptiti na Višnjiku.

Među odabranicama hrvatskog izbornika Ferhata Akbasa je i naša sugrađanka Josipa Marković, primačica – pucačica zagrebačke Mladosti, koja se nada kako će u svom rodnom gradu Hrvatska uspjeti ostvariti zacrtano.

– Jako sam sretna i počašćena što sam ovo doživjela u svom gradu. Spremamo se za ovo već dva mjeseca i ovo jedan nama jako važan turnir koji želimo osvojiti i nadam se da ću dobiti koji trenutak da se pokažem u najboljem svjetlu  – kaže Josipa koja je, usput budi rečeno, tek druga Zadranka nakon Antonije Kaleb koja će zaigrati za Hrvatsku seniorsku vrstu na jednom većem natjecanju.

– Osjećaj je sjajan. To mi samo govori da se trud i rad isplate. Pričam s prijateljima koji mi kažu kako cijeli grad stoji iza mene i zbog toga mi je srce kao kuća.

Prva utakmica koju će Hrvatska odigrati na Višnjiku jest ona protiv Kazahstana u četvrtak od 20 sati. Prava na kiks nema jer se igra eliminacijskim sustavom pa bi eventualni poraz naše igračice ostavio bez plasmana u polufinale.

– Pa na neki način je prisutan taj imperativ pobjede. Ali već od prvog dana otkad smo došli u Zadar pripremamo se za to i svjesni smo svega. Pogotovo činjenice da moramo ići na pobjedu. Ali za nas druge opcije i nema. Mi uvijek dajemo sve od sebe i igramo da pobijedimo. Kazahstan ima malo drugačiji princip igre ali ništa što već nije viđeno. Niže su rangirani od nas i nadam se da ćemo tu razliku u kvaliteti pokazati i na terenu.

U pripremi dvoboja s Kazahstanom, ali i ostalih eventualnih utakmica na ovom natjecanju, Hrvatska je odigrala tri prijateljska susreta protiv Turske u kojima je upisala dvije pobjede i poraz.

– Zadovoljni smo kako smo odigrali te utakmice. Pogotovo prvu i treću koje smo dobili jer smo odigrale jako dobro. Međutim, u toj drugoj nismo baš bili na razini ali i to je normalno jer smo dosta mlada reprezentacija i imamo svoje uspone i padove. Ali sve u svemu, utakmice protiv Turske bile su nam dobra podloga za ovo što nas čeka ovog vikenda – kaže simpatična Zadranka koja je ovom prigodom pozvala sve ljubitelje odbojke da u što većem broju dođu u Krešin dom  i budu im podrška.

– Ja se stvarno nadam da će nas gledatelji doći podržati jer bi meni osobno, a i svim curama, bila velika čast i zadovoljstvo vidjeti ispunjene tribine i doživjeti ono pravo navijanje – zaključila je Josipa.