19 kol 2022
ZDC KUP 2022. U velikom finalu Varoš i Smiljevac!
Futsal

ZDC KUP 2022. U velikom finalu Varoš i Smiljevac!

Nakon deset dana uzbudljivog natjecanja dobili smo finaliste turnira Zara Dental Centar kup 2022. To su Zara Dental Centar i Sokin brig kod kadeta te Varoš ZDC i Smiljevac kod seniora.

Nakon što je u kadetskoj konkurenciji prvi finale izborio Sokin Brig, drugo polufinale između Vukšića i ZDC-a igrano je po vrućem i sparnom vremenu. Što zbog vrućine, što zbog pritiska bila je to rovovska bitka, koja je završila egalom u regularnom dijelu susreta. Uslijedili su šesterci u kojim je ZDC još jednom pokazao veću mirnoću i bolju preciznost koja ga je odvela u finale turnira.

Smiljevac je odigrao odličnu utakmicu, no iako to rezultat ne sugerira Transport Šimić Gračac je bio nezgodan protivnik i momci sa Smiljevca morali su se dobro potruditi za svaki pogodak, kojih je na kraju bilo čak šest u mreži Gračaca. Mladi Vrkić je briljirao na vratima Smiljevca, dok su suigrači Katuša, Jurić, Tokić i Pedišić odradili vrhunski posao u napadu te zasluženo igraju finale!

Varoš ZDC je ušla odlučno u utakmicu i to im se isplatilo, jer već u ranoj fazi utakmice rezultat je bio 3:0. Tin se kasno probudio te u par navrata prijeti preko raspoloženog Katalinića, da bi Stipe Šušić u sami smiraj prvog dijela smanjio zaostatak na 3:1. U nastavku je Tin pokušao sve da smanji zaostatak, ali rezultat se nije mijenjao i Varoš je u otišla u finale.

Polufinale kadeti:

Š.D. Vukšić – ZDC 0:0 (1:3 pen.)

Penali: 0:1 Šimović, Radaš promašaj, 0:2 Čirjak, 1:2 Brkljača, 1:3 Gulan.

Polufinale seniori:

MNK Smiljevac – Transport Šimić Gračac 6:0

Strijelci: 1:0 Katuša, 2:0 Jurić, 3:0 Katuša, 4:0 Tokić, 5:0 Katuša, 6:0 Pedišić

MNK Varoš ZDC – MNK Tin  3:1

Strijelci: 1:0 Bugarija, 2:0 Žilić, 3:0 Celić, 3:1 Šušić

Stara garda Arbanasa i Kampovaca, pojačani bivšim nogometnim zvijezdama Tomom Šokotom, Silviom Marićem, Marijanom Buljatom i Igorom Bišćanom, u sklopu turnira odigrali su revijalnu utakmicu u kojoj su oduševili mnogobrojnu publiku u Arbanasima te podsjetili na svoje najbolje dane. Arbanasi su imali prednost domaćeg terena, što su znali iskoristiti te trijumfirali rezultatom 4:2.