07 srp 2024
ZOWL 2022. – PRIVLAKA Na cilj istrčalo čak 113 plivačica i plivača!
Foto: Hrvoje Tomić
Općina Privlaka

ZOWL 2022. – PRIVLAKA Na cilj istrčalo čak 113 plivačica i plivača!

Održano je peto kolo jubilarne 10. sezone Zadarske open water lige (ZOWL) u organizaciji Kluba daljinskog plivanja Donat. Nakon Kolovara, Prosike, Maslenice i Ošljaka, na red je došla privlačna Privlaka.

Glavnu utrku u duljini od 1500 metara ovoga je puta isplivalo čak 113 plivačica i plivača, a prvi put cilj nije bio u moru, već je za završetak utrke trebalo istrčati na plažu.

Foto: Nikolina Jačan

U ženskoj konkurenciji četvrti put ove sezone najbrža je bila Dina Volarević, koja je do cilja stigla za 17 minuta i 17 sekundi. Druga je bila Rita Herceg s osam sekundi zaostatka, a treća Donata Perić s vremenom od 18 minuta i 18 sekundi.

Foto: Nikolina Jačan

U muškoj konkurenciji ponovno su na vrhu bila braća Srzić, ali je ovoga puta prvi na cilj istrčao Josip Bepo s vremenom 15:49, odnosno pet sekundi brže od Šimuna. Za Josipa je to druga ovogodišnja ZOWL pobjeda, nakon uvodne u fotofinišu na Kolovarama. Treći je bio Pavao Margetić, koji je do cilja došao za 16 minuta i 29 sekundi.

Foto: Hrvoje Tomić

Kao i obično održan je i Aquatlon te Baby ZOWL, a rezultate možete pronaći na facebook stranici KDP Donat. Za dobru zabavu pobrinuo se DJ Ante Dujić, a sve je završilo gradeladom koju su priredili gostoljubivi domaćini iz Privlake.

Sljedeće kolo ZOWL-a na rasporedu je ove nedjelje (24.07.) u Zatonu.