16 kol 2022
Paraplivači Zadra nastupili na ekipnom prvenstvu Hrvatske u paraplivanju
Sport osoba s invaliditetom

Paraplivači Zadra nastupili na ekipnom prvenstvu Hrvatske u paraplivanju


Na bazenu Svetice se održalo “13. para swimming Zagreb open” a ujedno i 3. otvoreno Ekipno prvenstvo Hrvatske u paraplivanju, u organizaciji najvećeg paraplivačkog kluba u Hrvatskoj, PK Natator iz Zagreba te uz pomoć Hrvatskog paraplivačkog saveza.

Na natjecanju je nastupilo 128 plivača iz 16 ekipa iz 4 zemlje: Slovenije, Srbije, Slovačke i Hrvatske. U jakim utrkama u 2 dijela natjecanja sudjelovali su i predstavnici PK Zadar kojima je ovo bilo posljednje natjecanje u ljetnoj sezoni. U pratnji trenerice Danijele Kurtin nastupili su: Lucija Mijolović, Mario Mrčela i Joško Klarin.

Plivači su se utrkivali u svojim najjačim disciplinama čime su sakupljali bodove za ekipni plasman; u konkurenciji 12 klubova u Hrvatskoj muški predstavnici su zauzeli 8.mjesto a kod plivačica, u konkurenciji 9 klubova, PK Zadar je zauzeo 7. mjesto.

Trenerica Danijela Kurtin posebno je pohvalila Joška Klarina koji je u svim trkama plivao svoje najbolje rezultate. Obzirom na ekipno bodovanje, plivači nisu osvajali odličja u svojim kategorijama. Najbolji plasman u apsolutnoj kategoriji imao je Joško Klarin sa 4. mjestom na 100m delfin; Lucija Mijolović bila je 5. (200m slobodno)i 6. (200m mješovito). Mario je najbolji plasman zauzeo na 100m prsno gdje je bio 9. U svojoj kategoriji, plivača s intelektualnim poteškoćama, svih troje plivača je bilo jako dobro rangirano, Lucija dva puta 2., 3. i 5.; Joško 4., 6. i 7., Mario 2. i 5.

Nastup na ovom natjecanju za PK Zadar je posebno važan, klub njeguje rad sa paraplivačima i nadaju se iduće godine imati još veći sastav za natjecanja.

Iduće natjecanje koje očekuje plivačicu Luciju Mijolović je Svjetsko prvenstvo za plivače sa Down sindromom, u listopadu u Portugalu.