16 kol 2022
MVP TONI JELENKOVIĆ: “Zahvalan sam Škrljevu, ali vrijeme je da se okušam u inozemstvu”
Foto: Marin Sušić / HKS
Domaća košarka

MVP TONI JELENKOVIĆ: “Zahvalan sam Škrljevu, ali vrijeme je da se okušam u inozemstvu”

Iza Tonija Jelenkovića, 25-godišnjeg zadarskog košarkaša, odlična je sezona. Ne samo da je bio jedan od najboljih igrača svog Škrljeva, nego i cijele HT Premijer lige. Priznanje za odlične igre sitglo je u vidu MVP nagrade za nakorisnijeg igrača sezone.

Toni je odigrao 34 prvenstvene utakmice te je na terenu prosječno provodio preko 35 minuta, uz učinak od 15.4 poena, 5.8 asistencija, 3.8 skokova, 1.6 osvojenu loptu po susretu i valorizaciju 18.4. Definitivno njegova najbolja sezona u dosadašnjoj karijeri, nakon koje je uvršten i na širi popis hrvatske košarkaške reprezentacije.

– Nagrada za MVP-a mi puno znači i kao potvrda dosadašnjeg dobrog rada i napretka, a još i više kao poticaj za dalje. U prvom redu želim se zahvaliti treneru Damiru Rajkoviću i cijelom klubu, koji mi je omogućio da dođem u priliku da to ostvarim – kaže zadarski playmaker, koji je nakon odlaska iz matičnog KK Zadra igrao za Jazine i Pulu, a jednu sezonu proveo je i na Islandu.

Škrljevo je nakon prvog dijela sezone završilo na mjestu koje vodi u Ligu za ostanak, gdje je bilo uvjerljivo najbolje i s omjerom 17-15 ipak izborilo doigravanje. Tamo je, pak, momčad s Kvarnera poražena od Splita.

– Sama sezona je bila dosta teška, jer kroz cijelu godinu nismo mogli ostvariti kontinuitet, što zbog odlazaka i dolazaka igrača, što zbog ozljeda. Nažalost, nismo izborili plasman u Ligu prvaka što nam je bila želja, ali sve u svemu, mislim da smo ispunili ciljeve kluba i sezonu završili s pozitivnim omjerom.

Naravno, nakon tako dobre individualne sezone, realno je bilo da Jelenković napusti Škrljevo i pronađe novi angažman, što se i dogodilo. Toni će tako u sljedećoj sezoni nositi dres njemačkog drugoligaša Karlsruhea.

– Zahvalan sam Škrljevu na prilici i povjerenju koje sam tamo dobio, ali došlo je vrijeme za iskorak u karijeri. Nadam se da ću u novom klubu to i uspjeti.

Zadar?

– Mislim da nitko ne dvoji da je svim Zadranima posebna čast i ponos igrati za svoj klub. Sigurno da bih jednoga dana volio ponovno odjenuti dres svoga kluba, vidjet ćemo što nosi budućnost – zaključio je Toni.