26 lip 2022
DAVID GUNJEVIĆ: “KK Zadar je zapušten, sada je vrijeme kada mu treba pomoći”
KK Zadar

DAVID GUNJEVIĆ: “KK Zadar je zapušten, sada je vrijeme kada mu treba pomoći”

Krajem današnje konferencije za medije, na kojoj je većim dijelom govorio Ante Rubeša, predsjednik Nadzornog odbora Košarkaškog kluba Zadar, javnosti se obratio i (privremeni) direktor kluba David Gunjević.

– Tek smo prije koji dan odradili formalnu primopredaju pa sam tek ovaj tjedan dobio malo bolji uvid u stanje u klubu. Situacija je takva da ispadaju kosturi iz ormara i prijete ovrhe, poput one za neplaćene račune za struju za prostor u Jazinama – rekao je Gunjević pa nastavio.

– Planirao sam održati press konferenciju nakon ovog prijelaznog razdoblja i zato ću se sada fokusirati na javni poziv koji je danas napokon raspisan. Želim da konačno promijenimo tu paradigmu da je javni poziv raspisan za jednu osobu. Ovaj sigurno nije raspisan za mene i zato pozivam sve zainteresirane da se jave i iznesu svoju viziju Nadzornom odboru, bez obzira na tešku situaciju, jer sada je vrijeme kada treba pomoći klubu.

Gunjević još nije donio odluku hoće li se i sam kandidirati za direktora.

– Nisam još donio odluku iz jednostavnog razloga što mi je fokus trenutačno na kratkoročnim obvezama kluba. Svaki dan su neke ovrhe, računi i sl. i na meni je da pozatvaram te rupe. Ali svakako želim iskoristiti ovu priliku da pozovem sve ljude kojima KK Zadar nešto znači da se jave. Klub je zapušten i ovo je trenutak kada mu zaista treba pomoć u operativnom i svakom drugom smislu. Vrata kluba otvorena su za sve ljude dobre volje i čista srca – rekao je Gunjević pa zaključio.

– KK Zadar nije najveći klub u Hrvatskoj po trofejima, ali jest po navijačima i bazi ljudi kojima klub znači jako puno. Nažalost, ta spona između kluba i navijača se posljednjih godina izgubila i dugoročni cilj novog direktora, tko god to bio, mora biti da ponovno približi klub navijačima.