03 srp 2022
HRVATSKA KOŠARKAŠKA U-18 REPREZENTACIJA Boje Zadra brane izbornik Stipe Kuliš te igrači David Pavin i Ivan Njegovan
Košarka

HRVATSKA KOŠARKAŠKA U-18 REPREZENTACIJA Boje Zadra brane izbornik Stipe Kuliš te igrači David Pavin i Ivan Njegovan

Hrvatska košarkaška U-18 reprezentacija nalazi se na pripremama u Ludbregu. Izbornik reprezenatacije je naš Zadranin Stipe Kuliš dok su uz njega tamo još i igrači David Pavin (KK Puntamika) i Ivan Njegovan (KK Zadar)

-Nakon dužeg perioda praćenja i selekcioniranja igrača došlo je vrijeme da započnemo s pripremama za Prvenstvo Europe koje nas očekuje 30.7. u Turskoj. Pred nama je 42 dana pripremnog perioda tijekom kojeg ćemo se truditi posložiti sve segmente momčadskog mozaika kako bi prezentirali našu košarku i zemlju u što boljem svijetlu – ističe Kuliš.

Nešto ga je posebno razveselilo.

-U razgovoru s igračima mi je bilo iznimno drago osjetiti njihovu motiviranost za biti dijelom reprezentativnog programa, te nema sumnje da nam je svima, od igrača do stožera, velika čast i zadovoljstvo biti dijelom ovoga. Pred nama je dug period priprema u kojem će biti uspona i padova, međutim svi ćemo dati sve u svojoj moći kako bi u konačnici bili na svom maksimumu.

Dodao je Kuliš još nešto.

– Pripreme počinjemo sa 16 igrača, a ono što zanima zadarsku košarkašku publiku je sigurno i 2 zadarska igrača, David Pavin i Ivan Njegovan. David već ima reprezentativnog iskustva, dok je Ivanu ovo prvo okupljanje. Momci sigurno imaju potencijala, jer u suprotnom ne bi bili tu te ne sumnjam da će ovaj period treninga koji je pred njima sigurno iskoristiti na najbolji mogući način.

Dotaknuo se kratko i prvenstva koje ih očekuje.

– Na prvenstvu smo u skupini s Litvom, Italijom i Crnom Gorom. Davati neke prognoze u ovom trenutku nije realno, već idemo korak po korak i dobro se pripremiti za nadolazeće izazove – za kraj će Stipe Kuliš.