03 srp 2022
U Polači po prvi puta organiziran sportski dan
Ostali sportovi

U Polači po prvi puta organiziran sportski dan

Ususret Međunarodnom olimpijskom danu po prvi puta organiziran je sportski dan u Polači.

Na istom je sudjelovalo ukupno 138 djece iz nekoliko klubova: Kickboxing kluba Polača, Kickboxing kluba Palestra Benkovac, Nogometnog kluba Polača, Kluba ritmičke gimnastike Vive Sanus iz Polače, Benkovca i Sv. Filip i Jakova te Univerzalne sportske škole Prvak iz Galovca i Polače.

Program je započeo s posljednjim kolom Lige za Prvaka, gdje je kroz 4 kola ukupno sudjelovalo 147 djece. Djeca su se na svakom kolu natjecala u dvije discipline, te su kroz ukupno 8 disciplina unutar lige skupljali bodove. Prva pobjednica Lige za Prvaka je Lana Burčul iz Galovca koja je osvojila ukupno 34 boda i time uvjerljivo osvojila titulu Prvaka 2022. godine. Na drugom mjestu od ukupno 147 djece je Antea Zanić s osvojenih 20 bodova, dok je treće mjesto pripalo Ivanu Bobanoviću s osvojenih 18 bodova.

Nakon Prvaka, nastupile su djevojčice iz ritmičkog kluba Vive Sanus i oduševile publiku svojim nastupom. Djevojčicama iz Polače bio je ovo prvi nastup u Polači, a nadam se da će ih biti još dosta.

Dječaci iz Kickboxing kluba Polača: Ivan Zagorac, Antonio Mikulić, Ivan Vrkić i Marko Prtenjača odradili su revijalne borbe s dječacima iz Kickboxing kluba Palestra Benkovac: Karlo Vundać, Marjan Bagavac, Ivan Kruneš i Kristijan Nikolić. Čestitam im na odrađenim borbama, dobrih poteza nije nedostajalo, a velika je stvar nastupiti pred članovima svoje obitelji i prijateljima. Posebna zahvala treneru Palestre Benkovac, Mateju Lebi, koji se na svaki naš poziv odazove i da maksimalnu podršku.

Svima je jasno da djeci ne treba govoriti što je bitno i što je dobro, već da im isto treba pokazati primjerom stoga su ovog puta uz djecu nastupili i članovi obitelji u prvom natjecanju za najbolju sportsku obitelj. Odaziv je bio odličan, nastupile su ukupno 63 obitelji, a prvo mjesto osvojio je Leo Peraić s ujom Matom.

Program je završio s najvažnijom sporednom stvari na svijetu, nogometom. Odličnu revijalnu utakmicu odigrali su tići nogometnog kluba Polača i sportske škole Prvak.

– Želim se zahvaliti svima na sudjelovanju i danoj podršci. Veseli me veliki broj djece i jedinstvena uključenost svih lokalnih sportskih klubova. Gotovo ništa od ovog ne bi bilo moguće bez pomoći u organizaciji i suđenju od strane već uhodane ekipe: Jure, Matee, Stipe, Božene, Petre, Blaža, Marka, Denisa, Anastazije i Ante – istaknula je Karmen Galac iz Sportske škole Prvak.

Nastavila je Galac dalje.

– Prošle godine sam obećala da će ova sezona biti bolja od prošle i sigurna sam da sam u tom uspjela. Sudjelovali smo na međuškolskim natjecanjima u Benkovcu i Biogradu na Moru gdje smo osvojili prvo mjesto, na Erste plavoj Ligi u Zadru gdje smo osvojili dvije medalje, malonogometnom turniru u Splitu na sportskim igrama mladih. Također, organizirali smo sportsko natjecanje u Polači u listopadu, adventsko natjecanje u Galovcu, Ligu za Prvaka te 2 futsal turnira. Ono što mogu najaviti je da pripremamo širenje sportske škole, kako bi potaknuli još veći broj djece na bavljenje sportom. Očekujem da ćemo kao škola iz godine u godinu dodatno napredovati i činiti djecu sretnom.