26 lip 2022
Chiara Jerolimov iz TK Zadar 08 pobjednica juniorskog ITF turnira u Nikšiću
Ostali sportovi

Chiara Jerolimov iz TK Zadar 08 pobjednica juniorskog ITF turnira u Nikšiću

Chiara Jerolimov iz Teniskog kluba Zadar 08 u manje od mjesec dana došla je do svoje druge titule na juniorskim ITF turnirima. Nakon što je krajem svibnja u Čakovcu uzela premijerni naslov, mlada je Zadranka slavila i na turniru 5. ranga u crnogorskom Nikšiću.

Chiara je u Crnoj Gori bila postavljena za prvu nositeljicu, a do titule je stigla pobijedivši u finalu domaću igračicu i drugu nositeljicu Ivu Lakić sa 7:6(6) i 7:5. U polufinalu je Chiara svladala treću nositeljicu Mađaricu Gretu Fenyves s 2:1 u setovima.

Uspjeh u pojedinačnoj konkurenciji Chiara je upotpunila osvojenim naslovom i u konkurenciji parova. Naime, Chiara i njena partnerica Ivona Riđan sa 7:5 i 6:3 nadigrale su Mađaricu Fenyves i Ukrajinku Adrianu Thachenko.

Sjajan je ovo bio tjedan za 15-godišnju zadarsku igračicu koja će nakon nastupa u Crnoj Gori još više napredovati na juniorskoj ljestvici na kojoj u pojedinačnoj konkurenciji trenutno zauzima 454. mjesto. Najbolji ranking Chiara je imala 30. svibnja kada je bila na 451. poziciji.