03 srp 2022
DOMINIK MAVRA: “Moja jedina želja je da KK Zadar dobije tretman kakav zaslužuje”
Foto: Marin Sušić / HKS
KK Zadar

DOMINIK MAVRA: “Moja jedina želja je da KK Zadar dobije tretman kakav zaslužuje”

Peta dana prošlo je od majstorice finala doigravanja prvenstva Hrvatske u kojoj su košarkaši Zadra poraženi od Cibone te tako nisu uspjeli obraniti naslov prvaka osvojen prošle godine. Mnogo se toga događalo i prije finalne serije i za vrijeme pa i nakon nje. Dominik Mavra, kapetan Zadra, za Radio Zadar je prokomentirao cijelu situaciju.

– Cijela finalna serija bila je vrlo izjednačena, što najbolje govori činjenica da je ukupna koš razlika bila praktički u dvije lopte i to one posljednje. Nažalost, nismo uspjeli pobijediti, ostali smo zamalo kratki iz više razloga i završilo je tako kako je. Drago mi je što smo barem uspjeli probuditi zanimanje šire javnosti za košarkom, s obzirom na to koliko je ljudi pratilo utakmice tijekom cijele sezone – kazao je Mavra.

Posebno je odjeknula njegova izjava nakon pete utakmice vezana za suđenje. Kako danas gleda na to nešto hladnije glave?

– Iskreno, koliko god to možda nekome čudno zvučalo, ona moja izjava nije izrečena u afektu. Prije toga sam analizirao svaku od prethodne četiri utakmice i slobodno mogu reći da nismo imali jednaki kriteriji u Zadru i u Zagrebu. Kada se sve zbroji, popriličan broj lopti otišao je na njihovu stranu, zaključno s tih nekoliko posljednjih o kojima se na kraju najviše pričalo. Ali moja izjava je bila temeljena na cijeloj seriji. Ne zanima me koja je pozadina toga, ali smatram da to nije u redu, jer u tako izjednačenoj seriji takve stvari na kraju rade razliku, a ne bi smjele.

Nakon svega mogli bismo reći, kakva je bila cijela sezona u Košarkaškom klubu Zadar, tako je i završila.

– Bila je ovo definitivno najteža godina u mojoj karijeri. Neću sada nabrajati koliko se loših i negativnih stvari dogodilo, neke su svi vidjeli, neke će ostati među nama, ali zaista nije bilo lako sve to proći. Na kraju je sve palo na nas igrače i trenere i mogu reći da sam ponosan na sve njih i na to u kakvim smo uvjetima izgurali sve ovo do kraja.

Budućnost?

– Trenutačno se želim prije svega mentalno i fizički oporaviti od svega, a onda ćemo vidjeti što i kako dalje. Moja jedina želja je da ovaj klub dobije tretman kakav zaslužuje i to je ono što nam svima treba biti cilj, bez obzira na političko opredjeljenje i bilo što drugo. Onih pet slova na dresu nam mora biti iznad svega kako bi Zadar napokon postao ono što, vjerujem, svi želimo da bude – zaključio je kapetan.