03 srp 2022
SMIJENJENI ŽILAVEC I RIDL David Gunjević v.d. direktora Košarkaškog kluba Zadar
Foto: Toni Opačić
KK Zadar

SMIJENJENI ŽILAVEC I RIDL David Gunjević v.d. direktora Košarkaškog kluba Zadar

Sinoć nešto iza ponoći na adrese medija stiglo je priopćenje Ante Rubeše, predsjednika Nadzornog odbora Košarkaškog kluba Zadar nakon održane sjednice NO-a.

Najvažnije što se može iščitati iz istoga jest da Željko Žilavec više nije direktor Košarkaškog kluba Zadar, kao ni Zvonimir Ridl sportski direktor. Obojica su smijenjena većinom glasova članova NO-a.

Za vršitelja dužnosti direktora jednoglasno je izabran David Gunjević, 32-godišnji Zadranin, nekadašnji glasnogovornik kluba iz vremena kada je direktor bio Boris Skroće.

Željko Žilavec napušta klub nakon gotovo pet godina, a Zvonimir Ridl nakon nepuna tri mjeseca (Foto: KK Zadar)

Priopćenje Ante Rubeše u nastavku prenosimo u cijelosti:

“Nakon održane glavne skupštine 01.06.2022. na kojoj smo nakon pet mjeseci opet postali legalni, dana 13.06.2022. organizirali smo sjednicu NO KK Zadra sa sljedećim dnevnim redom:

1. Odluka o raskidu ugovora s članom Uprave, direktor.

2. Odluka o pokretanju financijske “Due Diligence” revizije od nezavisne revizorske tvrtke.

3. Odluka o raskidu ugovora sa Sportskim direktorom.

4. Odluka o suglasnosti za pozajmicu za čije je podizanje potrebno ishoditi suglasnost vlasnika, GV Grada Zadra.

5. Razno.

Nakon uvodnog dijela, predstavljanja novih članova NO KK Zadra, te upoznavanja istih sa situacijom u klubu, prionuli smo glasanju. Sve su točke usvojene većinom glasova osim, 4. Odluka o suglasnosti za pozajmicu za čije je podizanje potrebno ishoditi suglasnost vlasnika, GV Grada Zadra, koja je izglasana jednoglasno!

Također smo donijeli odluku da ćemo raspisati javni poziv za novog člana Uprave, direktora, koji ćemo objavjaviti na službenim  stranicama kluba već ovaj tjedan, jer već poprilično kasnimo s pripremom za novu sezonu. Iz tog razloga, odnosno zbog manjka vremena potrebnog za pripremu nove sezone, odlučili smo postaviti vršitelja dužnosti do odabira novog člana Uprave, direktora, kako bi klub mogao nesmetano funkcionirati u periodu do odabira novog člana Uprave, direktora. Za vršitelja dužnosti člana Uprave, direktora jednoglasno je izabran David Gunjević iz Zadra.

Za odabir Sportskog direktora odlučili smo pozvati na razgovor sve one kandidate, koji su se prijavili na izvorni natječaj za Sportskog direktora, koji je kao i onaj za voditelja marketinga raspisan na naše inzistiranje i uvjetovanje. Nažalost nelegalnost i nekooperativnost s bivšim članom Uprave, direktorom Željkom Žilavcom nas je spriječila u sudjelovanju, te smo odlučili pružiti priliku svima koji su se tada prijavili na natječaj, pošto imamo saznanja da im bivši član Uprave, direktor Željko Žilavec nije svima pružio priliku predstaviti program i ideje.

Na kraju smo se svi usuglasili da će se komunikacija u budućem radu ovog Nadzornog odbora vršiti samo i isključivo putem službenih klupskih kanala, odnosno glasnogovorničke službe kluba.”