26 lip 2022
DRUGU GODINU ZAREDOM 10. Državno prvenstvo Hrvatske unije tenisača ovog vikenda u Zadru
Ostali sportovi

DRUGU GODINU ZAREDOM 10. Državno prvenstvo Hrvatske unije tenisača ovog vikenda u Zadru

I drugu godinu zaredom HUT Tour serija 3000 stiže u Zadar. Najzaslužniji za to svakako je Tomislav Paleka, predsjednik Teniskog kluba rekreativaca Zadarske županije koji je sjajnom prošlogodišnjom organizacijom „natjerao“ čelne ljude iz Hrvatska unije tenisača da seriju opet vrate u naš grad, odnosno na teniske terene Športskog centra Višnjik i terene Teniskog kluba Borik.

– S ponosom mogu reći kako ćemo sigurno nadmašiti prošlogodišnju rekordnu brojku kada se za turnir prijavilo više od 170 tenisačica i tenisača. Zadar se pokazao kao veliki mamac za sve natjecatelje što i ne čudi s obzirom na ljepotu našeg grada. Trenutačno imamo već preko 120 prijavljenih, a prijave traju praktički do pred sam početak turnira – kaže Paleka.

FOTO: noviradio.hr

Samo natjecanje počinje u petak, 17.lipnja, dok će u subotu u 20 sati uslijediti i službeno otvorenje turnira na teniskim terenima na Višnjiku od strane direktora Denisa Karlovića. Zadnji dan turnira je nedjelja kada će sve završiti podjelom nagrada.

– Osim, vjerujem, sjajnih mečeva očekuje nas i mnogo dobre zabave van terena. Već u petak nakon svih odigranih dvoboja okupit ćemo se na zajedničkoj večeri uz živu glazbu, a isto ćemo ponoviti i u subotu – kaže Paleka koji je iskoristio priliku i pozvao sve da ovog vikenda prođu preko Višnjika i ostalih terena i pogledaju ovaj događaj.

– Kako ne bi bilo zabune ovdje je riječ o rekreativnom tenisu koji se umnogome razlikuje od profesionalnog. U rekreaciji možete uživati u miru ali isto tako i vidjeti stvarno lijepih poteza. Iskoristit ću priliku i ovim putem pozvati sve da dođu i pogledaju mečeve koji će se igrati ovog vikenda u sklopu HUT-ovog turnira ali isto tako i da nam se pridruže u našoj Teniskoj ligi koja se igra svakodnevno na raznim terenima diljem našeg grada – zaključio je Paleka.