03 srp 2022
Tihomir Bujan: “Ono što nas veseli je da smo nastavili niz osvajanja medalja i plasmana na završne turnire PH-e”
Foto: Nenad Opačić / ŠC Višnjik
KK Zadar

Tihomir Bujan: “Ono što nas veseli je da smo nastavili niz osvajanja medalja i plasmana na završne turnire PH-e”

Prošlog vikenda u Zagrebu, u organizaciji HKS-a održani su završni turniri svih mlađih dobnih kategorija. Nakon dugo vremena, KK Zadar je na F4 participirao u svim kategorijama te su nakon prošlogodišnjih zlata u juniorima i pretkadetima i ovaj put polučene dvije medalje. Ove godine su se kadeti okitili srebrom dok su juniori osvojili broncu. Pretkadeti su odigrali dvije odlične utakmice, međutim u konačnici su zauzeli četvrto mjesto.

– Nastavljen je tako niz osvajanja medalja i plasmana na završne turnire Prvenstva Hrvatske. Naime, u dvije sezone od mogućih 6, ostvareno je ukupno 5 plasmana na F4 te se osvojilo ukupno 4 medalje i to 2 zlatne te po jedna srebrna i brončana. Nadalje, u svakoj kategoriji KK Zadar ima igrače u najboljoj petorci turnira, u pretkadetima Toni Josipović, u kadetima Roko Lukić a u juniorima, Krševan Klarica – istaknuo je voditelj omladinskog pogona u KK Zadar, Tihomir Bujan.

U nastavku Bujan je još dodao.

– Završnicama Prvenstava Hrvatske zaokružena je još jedna vrlo uspješna sezona mladih selekcija KK Zadra te im predstoji radno ljeto u kojem će se raditi na poboljšanju individualnih kvaliteta te ispunjavanju reprezentativnih obveza.