03 srp 2022
ANA MANDIĆ: “Sretna sam što sam prvi put dio seniorske reprezentacije”
Foto: FIBA
Košarka

ANA MANDIĆ: “Sretna sam što sam prvi put dio seniorske reprezentacije”

Hrvatska ženska košarkaška reprezentacija ponovno je na okupu. Unatoč tome što su sljedeće službene utakmice na rasporedu tek u studenom, trenirati se mora.

– Okupili smo jednu mladu reprezentaciju. Kao što znate, zbog koronavirusa je otkazana Univerzijada u Kini, tako da je veći dio te sveučilišne reprezentacije s nama na pripremama koje će trajati 15-ak dana – rekao je za službene stranice HKS-a izbornik Stipe Bralić.

Ana Mandić i Iva Borović

U sastavu reprezentacije su i dvije Zadranke, igračica Ana Mandić, koja je inače član zagrebačkog Medvešćaka te pomoćna trenerica Iva Borović.

– Prije svega želim zahvaliti izborniku Braliću na ukazanoj prilici. Većinu cura ovdje poznajem iz mlađih dobnih kategorija i ovo nam je prva prilika da se dokažemo u seniorskoj ekipi te pokažemo svoje kvalitete. Pripreme odrađujemo u Ivanić Gradu i Zagrebu, a nakon toga nas očekuju dva jaka turnira u Sloveniji i Grčkoj. Iznimno mi je drago što sam dio ove ekipe i želim se pokazati u najboljem izdanju – javila nam se Ana s priprema.

Turnir u Mariboru  je na rasporedu od 9. do 11. lipnja, dok će se onaj u Grčkoj igrati od 14. do 16. lipnja.