27 lip 2022
Zadrani poraženi od Mladosti na otvaranju kadetskog PH u Mocirama
Odbojka

Zadrani poraženi od Mladosti na otvaranju kadetskog PH u Mocirama

Kadeti Odbojkaškog kluba Zadar porazom su otvorili nastup na završnici Prvenstva Hrvatske koja se ovog vikenda igra u Zadru. Bolji od njih s 3:0 u setovima u dvorani Mocire bili su igrači zagrebačke Mladosti koji su ujedno i favoriti za osvajanje naslova.

Naime, Mladost je i nakon ligaškog dijela u kojem se natjecalo 14 momčadi završila na prvom mjestu, dok je Zadar Kadetsku ligu okončao na četvrtom mjestu.

Zadrani su protiv Mladosti odigrali dobru utakmicu. Poveli u prvom setu sa 7:0, ali su Zagrepčani u nastavku ipak uspjeli okrenuti rezultat u svoju korist.

Drugi je set također bio zanimljiv sve do samog kraja, da bi u trećem Mladost ipak pokazala kvalitetu i došla do prve pobjede na turniru.

Na završnici sudjeluju još i osječka Mursa te Rijola Kaštela, a kako će na turniru igrati svatko sa svakim titula će pripasti onoj ekipi koja na kraju bude imala najbolji učinak.

Iduću utakmicu Zadar igra sutra protiv Murse, turnir će okončati u nedjelju dvobojem protiv Ribola Kaštela.

U isto vrijeme igra se i završnica Prvenstva Hrvatske za kadetkinje na kojoj među 16 ekipa nema odbojkašica Zadra. Odbojkašice su podijeljene u četiri skupine, a sve utakmice igraju se u Mocirama i Bibinjama.