27 lip 2022
Sjajna Chiara Jerolimov pobjednica je Croatia Opena u Čakovcu
Ostali sportovi

Sjajna Chiara Jerolimov pobjednica je Croatia Opena u Čakovcu

Chiara Jerolimov iz Teniskog kluba Zadar 08 pobjednica je Croatia Opena, ITF-ovog turnira trećeg ranga koji se posljednjih nekoliko dana igrao u Čakovcu. Chiara je u finalu sa 7:5 i 6:2 bila bolja od Rije Derniković iz TK iTeam iz Velike Gorice. Bio je to njihov prvi međusobni dvoboj i prva pobjeda zadarske tenisačice kojoj je ovo bio i prvi osvojeni ITF turnir u karijeri.

– Turnir trećeg ranga sa sobom nosi i malo više bodova tako da će napredovati na ljestvici, a to znači kako će uz još malo truda hvatati nastup na juniorskom Australian Open-u iduće sezone. Mislim da neću pogriješiti ako kažem da joj je ovo možda i najveći uspjeh dosada jer je na ovom turniru pobijedila neke jake igračice – zadovoljno je Chiarin uspjeh komentirao njen trener Lovre Rončević.

Osvajanje turnira u Čakovcu uistinu je veliki uspjeh ove mlade zadarske tenisačice koja je u siječnju ove godine bila 840. igračica juniorske rang liste što joj je ujedno bio i najbolji ranking karijere. Chiara se prije nastupa u Čakovcu nalazila na 1008. poziciji, a današnja pobjeda bila joj je petnaesta uz jedanaest poraza koliko ih ima na zemljanim turnirima ITF serije.

Za proslavu i uživanje u osvojenom naslovu Chiara će imati tek nekoliko dana s obzirom da je već u ponedjeljak očekuje nastup na novom UTR Professional Tour-u koji će se cijeli idući tjedan igrati na teniskim terenima ŠC Višnjik.