03 srp 2022
PRVAK ČEŠKE Jurica Žuža osvojio prvenstvo s Nymburkom
Košarka

PRVAK ČEŠKE Jurica Žuža osvojio prvenstvo s Nymburkom

Košarkaši Nymburka osvojili naslov prvaka Češke, 18. u klupskoj povijesti. U finalnoj seriji su s 3-1 bili bolji od Opave. Nymburk je tako potvrdio dominaciju u sezoni u kojoj je izgubio tek dvije prvenstvene utakmice i to obje od Opave, jednu u ligaškom dijelu te drugu finalnu.

Preostale tri u finalnoj seriji završile su uvjerljivo u korist prvaka, 99:72 i 110:65 dvije na domaćem terenu te 65:87 posljednja u gostima. Nymburk se tako i revanširao Opavi za poraz u finalu češkog kupa ranije ove sezone.

U momčadi koju vodi Aleksandar Sekulič veliku je ulogu odigrao i Zadranin Jurica Žuža u ulozi prvog pomoćnika. Žuža je, osim samog rada na terenu, posebno bio zadužen i za skauting te pripremu utakmica, čemu u najboljem češkom klubu posvećuju veliku pažnju.

– Sezona je bila duga, zanimljiva i presretni smo zbog ovog uspjeha. Svi su nas od početka sezone vidjeli kao glavne favorite za naslov, ali u sportu to malo znači. Teren je jedino mjerilo i tu smo uspjeli odraditi posao na pravi način i osvojiti trofej. Opava je neugodna momčad, naročito na domaćem terenu, gdje je puna dvorana praktički 40 minuta na nogama i tu nikada nije lako pobijediti. Uostalom, dobili su nas triput ove sezone, uključujući finale kupa i zato je ova pobjeda još slađa. Sada ćemo malo proslaviti i odmoriti se, a onda kreću pripreme za nove izazove – javio nam se odmah po osvajanju naslova prvaka Jurica, kojemu je ovo bila prva sezona u redovima češkog prvaka.