24 velj 2024
NK ZADARNOVA Zaigrali prvi turnir u životu i vratili se kući sa srebrom oko vrata
Foto: NK Zadarnova
Mlađe kategorije

NK ZADARNOVA Zaigrali prvi turnir u životu i vratili se kući sa srebrom oko vrata

Prednatjecatelji A Nogometnog kluba Zadarnova (U-7) nastupili su na turniru “Jako Cup” u Vukovini pored Zagreba. Turnir je okupio 18 momčadi, koje su bile podijeljene u šest skupina po tri, a među njima su bile i selekcije ponajboljih hrvatskih klubova.

Skupinu prvoga kruga Zadarnova je završila na prvom mjestu, remiziravši sa NK Zagrebom te pobijedivši NK Stubicu. U skupini drugoga kruga mladi su Zadrani poraženi od NK Mladost Buzin, uslijedio je remi s NK Trnje, dok je u posljednjem nastupu bolji bio GNK Dinamo.

Turnir su tako završili među najboljih šest momčadi; prve tri završile su u zlatnoj skupini, a druge tri, među kojima i ona zadarska, u srebrnoj. Osim toga, kao dodatno priznanje, igrač Zadarnove Lukas Palčić izabran je u “Dream team” turnira.

– Za naše dječake ovo je bio prvi turnir u životu. Jako sam zadovoljan prije svega pristupom i zalaganjem, ali i igrom koju smo prezentirali, s obzirom na neizbježnu tremu prvog nastupa. Igranje protiv najjačih momčadi iz Zagreba i okolice mnogo nam je koristilo da vidimo gdje smo u ovom trenutku u odnosu na njih i mogu reći da smo na pravom putu. Čestitam dečkima na trudu, borbenosti i lijepom rezultatu za naš klub – kazao je Patrik Puljić, trener papalina.

Inače, jednodnevni turnir u Vukovini bio je organiziran na vrlo visokoj razini.

– Hvala organizatoru Branku Pavlici na pozivnici i sve pohvale na odlično organiziranom turniru. Znamo koliko je igrača svih uzrasta u Zagrebu i okolici pa sam ulazak u srebrnu skupinu pokazuje da sve ono što radimo ima svoju težinu. Dečki napreduju iz treninga u trening i samo tako trebaju nastaviti. Čestitke i njima i trenerima – kazao je Antonio Perica, voditelj škole nogometa NK Zadarnova i dodao.

– Ponosni smo što u klubu razvijamo univerzalni program koji priprema djecu za nogomet od najmlađe dobi (4 godine) pa tako već imamo i tri mlađe momčadi od ove koja je nastupila, a u formiranju smo i četvrte. I oni su naša nova snaga grada!

Sastav prednatjecatelja A: Matej Subašić, Maro Perica, Luka Katalinić, Ivano Samardžić, Mauro Pajkin, Lukas Palčić, Ivano Šarić, Adriano Hajnc, Goran Jurlina, Bartol Lerina, Jakov Sarka, Tonći Olić, Mauro Novokmet. Treneri: Patrik Puljić i Roberto Viduka.