01 pro 2022
ŠRD ZUBATAC Marko Sikirić prvak Hrvatske u sportskom ribolovu iz brodice
Vodeni

ŠRD ZUBATAC Marko Sikirić prvak Hrvatske u sportskom ribolovu iz brodice

U Zadru je održano Prvenstvo Hrvatske u sportskom ribolovu iz brodice. Članovi Zubatca odlično su iskoristili dobro poznati teren pa su se trojica našla među prva četiri u konačnom plasmanu.

Najbolji među njima bio je Marko Sikirić koji je osvojio titulu prvaka Hrvatske (pet negativnih bodova). Drugi je njegov klupski kolega Nino Jukić (sedam negativnih bodova), a četvrti je bio Luka Gredičak (12).

Na trećem mjestu pobjedničkog postolja našao se Stefano Erman iz novigradskog Ribona (11). Sikirić je tako peti put osvojio zlato na Prvenstvu Hrvatske, prvo nakon 2014., a njegov najveći uspjeh vezan je za 2017. kada je u Salima osvojio titulu svjetskog prvaka iz brodice.

Odlični pojedinačni rezultati donijeli su Zubatcu zlato i srebro u momčadskom redoslijedu. Tako je Zubatac II (Jukić, Galzina) osvojio prvo, a Zubatac II (Gredičak, Lakić) drugo mjesto.

Na četvrtom mjestu završio je nominalno prvi sastav Zubatca (Sikirić, D. Bajlo). Na PH su nastupila 24 ribolovca koji su to pravo stekli kroz međužupanijska natjecanja.

Među njima je bilo čak sedam članova Zubatca, a osim spomenutog trojca na PH su nastupili i Ivan Galzina koji je bio sedmi (14), Igor Lakić je završio 11. (21), David Bajlo 12. (23), a Mladen Bajlo 21. (38).