01 pro 2022
Police National Team Croatia +40 na zadarski pogon drugi na “Football Tournamentu 2022” (Mallorca)
Nogomet

Police National Team Croatia +40 na zadarski pogon drugi na “Football Tournamentu 2022” (Mallorca)

Španjolska Mallorca bila je domaćin „Football Tournamenta 2022” turnira za policijske službenike, vatrogasce, poreznike, vojnike i ostale državne službenike.

U kategoriji +40 sudjelovalo je 18 ekipa iz Europe i Afrike a u finalu su se sastale momčadi „Police National Team Croatia” i „IPA Satu Mare” iz Rumunjske. Nakon osnovnog djela i produžetka rezultat je bio 2:2. Prišlo se izvođenju penala nakon kojih je pobjedu odnijela rumunjska momčad.

Boje Zadarske županije u ovoj momčadi branili su Jurica Sorić, Predrag Verunica, Venci Zorić, Josip Pavičić, Slobodan Marušić i Roko Mrkela.

Dečki su u skupini B prvo nadigrali „Gwent Veterans Wales” 5:0, zatim su porazili „Olimpic Discus II France „ 5:0, bili su bolji i od „Policia Municipal Alcoron Spain” 2:0, „Polizia Sportiva Trento” su dobili 3:0, izgubili su od „IPA Satu Mare Rumunjska” 1:0 te su potom 0:0 odigrali s „ANAF Vaslui Romania. Dobili su još „IPA Greece” 1:0, te „Rabie EL Djazari Algeria 4:1.

U osmini finala su se sastali s „IPA 6. Cluj Romania” i slavili su 2:0, u četvrtfinalu su nadigrali „Ostseehechte Germany” 5:0. U polufinalu su pobijedili „Rabie El Djazairi Algeria” 1:0 dok su kao što smo rekli u finalu izgubili nakon penala.

POLICE NATIONAL TEAM CROATIA +40: S. Marušić, P. Verunica, A. Jeličić, J. Sorić, R. Mrkela, V. Zorić, M. Vuletić, O. Joha, D. Turić, A. Beader, J. Pavičić. Voditelji: B. Bolanča i J. Pavičić.

Strijelci za PNT Croatia: J. Sorić 9 golova, V. Zorić 7 golova, A. Jeličić 6 golova, D. Verunica, R. Mrkela, O. Joha 2 gola, M. Vuletić 1 gol

Druga hrvatska momčad, ona u kategoriji +30 osvojila je zlatnu medalju. Dečki su u finalu rezultatom 3:1 bili bolji od Ministarstva sigurnosti iz Bosne i Hercegovine.

Velike čestitke našim predstavnicima koji su se tako u Lijepu našu vratili sa zlatnim i srebrnim odličjima.