27 srp 2024
MLAĐI KADETI PUNTAMIKE NA FINAL FOUR-u KUPA REGIJE U SINJU “Imamo kontinuitet nastupa na završnicama u omladinskom pogonu”
Domaća košarka

MLAĐI KADETI PUNTAMIKE NA FINAL FOUR-u KUPA REGIJE U SINJU “Imamo kontinuitet nastupa na završnicama u omladinskom pogonu”

Lijepi uspjeh ostvarili su mlađi kadeti Košarkaškog kluba Sonik Puntamika koji su se pod vodstvom trenera Pere Perića plasirali na završnicu Kupa Regije koja se u subotu i nedjelju igra u Sinju.

„Mali zeleni“ do ovog su rezultata došli nakon što su u četvrtfinalu nadigrali vršnjake iz Šanca. Sada je pred njima dvoboj protiv Međimurja za ulazak u finale, dok se u drugom polufinalu sastaju domaći Alkar i Dinamo iz Zagreba.

– Moram ovdje pohvaliti Hrvatski košarkaški savez koji je napravio plan da i oni klubovi koji nisu među onih 12 koje igraju Jedinstvenu pretkadetsku ligu nastave sa svojim natjecanjima. O svojim ću dečkima reći kako im je ovo nagrada za trud koji su uložili kroz sezonu. Mogu reći kako imamo dobru ekipu ali i protivnik je isto tako nositelj kvalitete u svojoj regiji što znači da se radi o isto tako dobroj ekipi. Odigrat ćemo bez pritiska, dati sve od sebe pa ćemo vidjeti tko će na kraju biti bolji – kaže Perić.

Kao potvrda dobrog i kontinuiranog rada u omladinskim selekcijama je i plasman kadeta Sonik Puntamike na završnicu Prvenstva Hrvatske koja se idući četvrtak i petak igra u Zagrebu.

– Imamo kontinuitet nastupa na poluzavršnicama u svim kategorijama. Moramo znati da je tu i Zadar koji je ispred nas i da su tamo najbolji igrači u tim kategorijama. Bitno je da mi toj djeci dajemo uvjete za trening. I pokazali smo da kao druga ekipa u gradu možemo i da radimo odličan posao. O tome govori i podatak da dvije ekipe iz našeg grada, i KK Zadar i mi, smo igrali sa 24 igrača iz Zadra juniorsku poluzavršnicu, a tako će biti i sada na kadetskoj završnici gdje smo lani osvojili treće mjesto.

Osvrnuo se Perić i na novonastalu situaciju u klubu i odlazak starog predsjednika Mirka Jošića.

– Ja bi se njemu zahvalio u svakom slučaju. Nakon odlaska Zdenka Mičića on je preuzeo klub i bio na čelu 13 godina. 20 godinaje bio u klubu. Težak je to posao. Drago mi je da je sada došla ova nova ekipa koja je puna entuzijazma i želja. To su odlični dečki i zaslužuju podršku. Mi smo klub koji je osnovan 1974. Godine iz Zadra. Konkretno ja sam igrao od samog početka kada su uz mene bila tri Bokanjanina, jedan Poljanac, njih nekoliko iz Preka i Arbanasa. Uvijek su ljudi iz grada bili vezani uz klub. Zato podržavam i novu filozofiju u kojoj se klub okreće domaćim igračima i mislim da je to dobra priča – zaključio je Perić.