01 pro 2022
KVALIFIKACIJE ZA OSTANAK U HT PREMIJER LIGI Roko Jurlina: “Igranje jačih utakmica kroz sezonu naša je prednost”
Foto: KK Sonik Puntamika
Domaća košarka

KVALIFIKACIJE ZA OSTANAK U HT PREMIJER LIGI Roko Jurlina: “Igranje jačih utakmica kroz sezonu naša je prednost”

Košarkaši Puntamike očekuju dvije kvalifikacijske utakmice u kojima će pokušati osigurati ostanak u HT Premijer ligi i sljedeće godine. Sutra u Jazinama dočekuju Bosco, uzvrat se igra u ponedjeljak u Zagrebu.

Upravo ponedjeljak dat će odgovor, hoće li Puntamičani i dalje igrati u elitnom rangu hrvatske košarke ili će tamo biti Bosco. Sigurno je da su igrači Bosca umorniji, iza njih su tri teške utakmice u kojima je Dinamo tek nakon produžetka izborio plasman u HT Premijer ligu dok je sastav iz Jazina imao više vremena za pripremu.

– Dva tjedna pauze smo imali što u ovom djelu sezone nije nešto što bi trener poželio. Uspjeli smo se malo odmoriti i rekuperati. Nadam se da ćemo ove dvije utakmice odraditi kako treba i da ćemo posao završiti kvalitetno do kraja a to je da ćemo uspjeti ostati u društvu najboljih. Specifično je to da se u ove dvije utakmice igra na koš razliku, tako da nas očekuje zanimljivih i neizvjesnih osamdeset minuta – rekao je uoči ovog dvoboja trener Puntamičana, Roko Jurlina.

Momčad Bosca, Jurlina dobro poznaje.

– Riječ je o iskusnoj momčad, tu su jedan Pero Babić, Ante Krapić koji su prošli svašta u karijeri. Respektiramo ih, naša prednost je igranje jačih utakmica kroz godinu. Pristup mora biti odličan, trebamo nametnuti tranzicijsku igru i postići što više laganih koševa. Svi smo spremni osim Ćutuka, idemo hrabro i želimo osigurati ostanak u ligi.

Dodao je Jurlina u nastavku još i ovo.

– Pozivam sve Zadrane da dođu i daju nam podršku u ovoj zadnjoj utakmici ove sezone u Jazinama. Oni su tu zaslužili, volio bih da atmosfera u Jazinama bude na visini, to bi nam puno značilo.

Utakmica će u petak u Jazinama početi u 18 sati.