01 pro 2022
KK SONIK PUNTAMIKA Miro Dundov novi predsjednik kluba
Domaća košarka

KK SONIK PUNTAMIKA Miro Dundov novi predsjednik kluba

Na sinoć održanoj Skupštini Košarkaškog kluba Sonik Puntamika Miro Dundov izabran je za novog predsjednika kluba na mandat od četiri godine. Dopredsjednici će biti također bivši igrači Marin Pijaca i Teo Petani, tajnik Andrijano Šandrić, a upravu će činiti još i Dino Palčić, Marki Blaslov i Tomislav Luštica.

O svemu će biti više riječi na press konferenciji sutra u 19 sati

– Najvažnija stvar u ovom trenutku bila je da se uključe svi bivši igrači koji mogu nekako pomoći klubu. Na taj način smo se i mi prihvatili ovih funkcija. Išli smo više srcem nego glavom, ali to je tako kada nešto voliš. Dokle god budemo imali ovaj entuzijazam kojega sada imamo, ne bojim se za uspjeh kluba – prvi su dojmovi novog predsjednika Dundova.

Dojučerašnji predsjednik, Mirko Jošić, koji je na toj funkciji proveo gotovo 13 godina, odlučio je odstupiti, kako je kazao, iz osobnih razloga.

– U klubu sam punih 20 godina, a od toga 13 kao predsjednik i normalno da je došlo malo do zamora materijala. Moja želja bila je da vođenje kluba preuzme mlađa ekipa i nastavi dobar kontinuitet kojega smo imali. U mom mandatu bilo je uspona i padova, ali mislim da smo napravili jako puno za zadarsku dicu i to mi je najveća čast i zadovoljstvo – rekao je Jošić pa zaključio.

– Ostajem i dalje uz svoj klub, bit ću podrška koliko god mi to vrijeme bude dozvoljavalo i nadam se prije svega da ćemo izboriti ostanak u Premijer ligi, jer Puntamika to zaslužuje.

Puntamičani će u kvalifikacijama za ostanak u ligi igrati protiv zagrebačkog Bosca, koji je jučer u majstorici za prvaka Prve lige poražen od novog premijerligaša Dinama. Prva utakmica na rasporedu je u petak u 18 sati u Jazinama, a uzvrat u ponedjeljak u Zagrebu.