01 pro 2022
LIJEPO PRIZNANJE Ivan Čurjurić izabran u najbolju jedanaestorku prvenstva Malte
Nogomet

LIJEPO PRIZNANJE Ivan Čurjurić izabran u najbolju jedanaestorku prvenstva Malte

Lijepo priznanje stiglo je na adresu Ivana Čurjurića. 32-godišnji zadarski nogometaš izabran je u najboljih 11 malteške Premier lige. Ivan je za Vallettu ove sezone odigrao 23 utakmice i postigao tri pogotka, a ovo priznanje najbolja je potvrda toga koliko je značio svojoj momčadi u veznom redu.

– Ovo mi je prva sezona na Malti. Rezultatski nije bila onakva kakvu smo priželjkivali, jer Valletta je najveći klub ovdje i uvijek se očekuje borba za titulu ili izlazak u Europu, ali nadam se da ćemo to ispraviti sljedeće sezone. Što se mene osobno tiče, igrao sam zaista vrlo dobro, a dokaz je i nagrada koju sam dobio tako da s tim dijelom mogu biti zadovoljan – kazao je Ivan za Radio Zadar.

Valetta je, nakon osmog mjesta u prvom dijelu sezone, Ligu za ostanak završila na prvom mjestu, a blizu trofeja bila je u malteškom FA kupu. Tamo je u finalu nakon produžetaka poražena od Floriane s 1:2.

– Šteta za taj nesretan poraz, jer bi nam trofej puno značio nakon jedne turbulentne sezone, ali što je tu je. Sada se želim dobro odmoriti u krugu obitelji i prijatelja i malo posvetiti svojoj drugoj velikoj ljubavi, a to je mali nogomet. Cilj mi je prije svega osvojiti turnir “Sv. Ante” s Varoši, a onda ćemo raditi planove za dalje. Svakako, u Valletti ostajem i sljedeće sezone jer sam produžio ugovor i veselim se tome – zaključio je Čurjurić.