01 pro 2022
Ana Vrsaljko i drugu godinu zaredom s Ragusom osvojila naslov državnih košarkaških prvakinja
Foto: HKS
Košarka

Ana Vrsaljko i drugu godinu zaredom s Ragusom osvojila naslov državnih košarkaških prvakinja

Zadarska košarkašica Ana Vrsaljko po drugi je put uzastopce sa svojom Ragusom podignula naslov državnih prvakinja nakon što su Dubrovkinje u odlučujućoj, petoj utakmici finala sa 62:54 u gostima nadigrale Plamen Požegu.

Bio je ovo drugi put u povijesti kako se ekipa iz Dubrovnika okrunila naslovom najboljih u Hrvatskoj nakon što su prošle sezone osvojile dvostruku krunu, odnosno i Kup i prvenstvo.

Iako je Ragusa u seriji na tri pobjede imala vodstvo od 2:0 te se očekivalo kako će lakše od očekivanog doći do titule, ekipa Plamen Požege uspjela je s dvije vezane pobjede seriju vratiti u svoju dvoranu. No, Dubrovčanke, na čelu s Carmen Miloglav, nisu dopustile potpuni preokret te su potpuno zasluženo pobijedile i naslov prvakinja ponijele sa sobom na jug.

Podsjetimo, igračice Cvetane Matić osnovni su dio prvenstva završile na trećem mjestu, a u polufinalu su bile bolje od Medveščaka.

Premda u jučerašnjoj utakmici nije briljirala, Vrsaljko je, baš kao i lani, bila jedna od najvažnijih karika svoje ekipe. Kako kroz sezonu tako i u prethodne četiri utakmice finala u kojima je bila na prosjeku od 14 koševa i 4 skoka.

Sjajna je Zadranka bez obzira na činjenicu kako će u studenome napuniti 38 godina još jednom pokazala kako joj u Hrvatskoj u ovom trenutku nema ravne u igri pod obručima.

Čestitamo!