04 lip 2023
PAOLA BOROVIĆ NAKON REZULTATA KARIJERE U DOHI: “Očekivala sam da ću skočiti dalje!”
Foto: Facebook / Paola Borović
Atletika

PAOLA BOROVIĆ NAKON REZULTATA KARIJERE U DOHI: “Očekivala sam da ću skočiti dalje!”

Nakon premijernog nastupa na Dijamantnoj ligi u Dohi u toskoku, na kojem je završila na devetoj poziciji u konkurencij isto toliko skakačica, zadarska atletičarka Paola Borović rekla nam je kako su joj osjećaji pomiješani.

Najbolji rezultat karijere prebačen je za tri centimetra. Međutim…

– Moram reći kako sam očekivala da ću skočiti dalje. Ali sada kad su se dojmovi malo slegnuli mogu reći kako sam zadovoljna. Uvjeti su bili nemogući o čemu svjedoči i to što su organizatori po prvi put u povijesti Dijamantne lige morali odgoditi muški skok s motkom zbog vjetra. Međutim, ovo natjecanje mi je puno pomoglo u mom rankingu za Europsko prvenstvo koje mi je glavni cilj ove sezone.

Po rankingu sam već unutra iako sezona na otvorenom za mene još nije ni počela. Preda mnom je još dosta posla kako bi se na pravi način spremila za sve što me očekuje ovo ljeto za koje vjerujem kako će, ukoliko me zdravlje posluži, biti jako dobro s puno dalekih skokova -rekla nam je Borović nakon nastupa.

Pobijedila je Shanieka Ricketts s Jamajke uz skok od 14.82 metra. Druga je bila Ukrajinka Marina Bekh-Romančuk (14.73m), a treća Thea Lafond iz Dominike (14.46m).

Idući miting Dijamantne lige na rasporedu je 21. svibnja u Birmingham/Londonu.