16 tra 2024
UOČI UZVRATA U ZABOKU IZ ZADRA PORUČUJU: “Želimo sve riješiti u 80 minuta!”
Foto: Andrej Jančijev/ KK Zadar
KK Zadar

UOČI UZVRATA U ZABOKU IZ ZADRA PORUČUJU: “Želimo sve riješiti u 80 minuta!”

Nakon uvjerljivog slavlja protiv Zaboka u prvoj četvrtfinalnoj utakmici doigravanja HT Premijer lige, odigranoj prije tri dana na Višnjiku, ispred košarkaša Zadra danas je uzvratna utakmica. U taboru Zadrana ne kriju želju da se u polufinale plasiraju dvokorakom, a dobra partija koju su igrači Srđana Helbicha prikazali u srijedu definitivno je temelj na kojem mogu graditi svoj optimizam.

Bila je to i prva pobjeda Zadra nakon gotovo mjesec dana posta, a zanimljivo kako je upravo nakon slavlja protiv Zaboka sredinom travnja i započeo crni niz zadarskih košarkaša u kojem su u čak šest utakmica u svim natjecanjima upisali poraze.

– Pogledat ćemo što smo radili dobro, a što je to bilo loše. Analizirat ćemo sve i potruditi se neke stvari bolje odraditi i naravno dati sve od sebe da ovu seriju riješimo u 80 minuta – jasan je bio Helbich.

Tomislav Buljan koji je na parketu sjajno reagirao i na najbolji način iskoristio to što je Helbich početku druge četvrtine utakmice protiv Zaboka zbog nezalaganja u svlačionicu otjerao Trevora Thompsona, u najavi sutrašnje utakmice kaže kako ključ pobjede leži u pristupu.

– Trebamo ući maksimalno fokusirani i bez podcjenjivanja. Gore se mora pobijediti. Radit ćemo i dalje na sitnicama koje smo radili lošije u zadnjoj utakmici i spremni ući u novi susret.

Utakmica u Zaboku igra se s početkom u 18 sati uz izravan prijenos na Arena sport televiziji. U slučaju pobjede Zadrani se već sutra mogu početi pripremati za polufinalne susrete u kojima će, ukoliko ne bude nekih iznenađenja, igrati protiv Splita. Za razliku od Zaboka, Zadar u tim utakmicama neće imati prednost domaćeg terena s obzirom da je Ligu za prvaka okončao na trećem mjestu, dok su Splićani završili kao drugi.