07 lis 2022
ATLETIKA Jana Bujan iz Fortiusa prvakinja Hrvatske u višeboju
Atletika

ATLETIKA Jana Bujan iz Fortiusa prvakinja Hrvatske u višeboju

Kadetkinja Jana Bujan, članica zadarskog Fortiusa i hrvatska reprezentativka, ostvarila je novi veliki rezultat te je postala prvakinja Hrvatske u višeboju. Na natjecanju koje se održalo u Varaždinu, pod vodstvom trenera Edija Stipića, mlada Zadranka je odradila odlično natjecanje te je u konačnici stala na najvišu stepenicu.

U dva dana nastupila je u šest disciplina- 100m prepone, skok u vis, bacanje kugle, skok u dalj, bacanje koplja i 600m i u konačnici ostvarila zlatnu medalju, ispred kolegica iz AŠK Zadar, Lune Mandić i Kate Nižić.

Valja istaknuti da je Fortius na ovom zahtjevnom natjecanju imao još dvoje natjecatelja u kategoriji limača, koji su također ostvarili odlične rezultate. Noa Duspara, nakon što je osvojio broncu na dvoranskom Prvenstvu Hrvatske, ovaj puta je ostao kratak i natjecanje završio na četvrtom mjestu, dok je Leona Glavan završila također pri vrhu, na šestom mjestu.

Vikend ranije članovi Fortiusa su nastupili na natjecanju Dalmatinske lige u Splitu, gdje su ponovo bili najuspješniji klub Zadarske županije s osvojenih 25 medalja, što Fortius stavlja u sam vrh lige.