07 lis 2022
KK ZADAR Zbog zdravstvenih razloga raskinuta suradnja s Anzulovićem, Helbich vodi momčad do kraja sezone
KK Zadar

KK ZADAR Zbog zdravstvenih razloga raskinuta suradnja s Anzulovićem, Helbich vodi momčad do kraja sezone

Sportski direktor KK Zadar Zvonimir Ridl i direktor kluba Željko Žilavec održali su u press centru Krešinog doma tiskovnu konferenciju nakon šest uzastopnih poraza sastava s Višnjika. 

Kakvo je trenutačno stanje u momčadi nakon niza loših rezultata a uoči početka doigravanja za prvaka Hrvatske rekao je sportski direktor Zvonimir Ridl?

– Mi smo svjesno išli na spuštanje forme i širu rotaciju prije same završnice, bili smo u nekim utakmicama bez Marčinkovića i Cartera pa to nije veliko iznenađenje. Moram reći da nam je ostao i jedan veliki problem jer se još prije, kada je trener Anzulović to tražio, nije dovelo jednog combo guarda, pa samo u momčadi ostali sa samo dva ball handlera. Poslije su se dogodile neke ozljede i mi smo utakmice izgubili ali momčad izvanredno trenira, to su momci koji su prošle godine dokazali da su pobjednici i vjerujem da ćemo najprije izboriti finale, a zatim i pohrvati se za naslov u finalu.

Nekoliko riječi o financijskom stanju progovorio je direktor, Željko Žilavec?

 – Što se tiče financijske situacije, kasni se s dvije rate. Nije ugodno, no malo koji klub u Hrvatskoj ne zaostaje dvije, tri ili više rata u plaćanjima. U drugim sredinama oko toga nema velike drame, u nas kao da si na giljotini. Radimo sve da se financijska situacija stabilizira, uskoro isplate zaostaci a potom i obveze do kraja sezone. Želim da nam igrači vjeruju, do sada smo rješavali ovakve probleme, i ubuduće ćemo.

Istaknuo je Žilavec da je i raskinut ugovor s trenerom Vladimirom Anzulovićem.

– Da je to drugačiji posao i da je Anzulović drugačijeg temperamenta, možda bi se mogao vratiti. Ali svi znamo koliki je stres biti na klupi Zadra, u ovakvim okolnostima nastavak suradnje nije moguć, rekao je Žilavec, zahvaljujući bivšem treneru zbog pozitivne reakcije i ostanka u ABA ligi.

A sutra momčad očekuje prva utakmica doigravanja, sraz četvrtfinala prvenstva. Gost dvorane Krešimira Ćosića bit će od 19 sati Zabok.