07 lis 2022
Zadranke bez završnice PH za juniorke
Foto: HKS
Košarka

Zadranke bez završnice PH za juniorke

Juniorke Ženskog košarkaškog kluba Zadar nisu se uspjele plasirati na završnicu Prvenstva Hrvatske. Na poluzavršnom turniru igranom proteklog vikenda u Slavonskom Brodu Zadranke su u prvom susretu pobijedile Medveščak s 58:54, da bi u drugom sa 72:53 izgubile od Trešnjevke. U odlučujućoj, trećoj utakmici igračice Zadra poražene su od domaćeg Slavonskog Broda s uvjerljivih 65:45.

– Čestitam ekipi Slavonskog Broda na zasluženoj pobjedi. Bila je ovo treća utakmica u tri dana, a mi kao da nismo bili spremni za igranje na ovaj turnirski način. Pokušali smo se nametnuti i proći na završnicu ali protivnice su bile bolje i zasluženo idu dalje – rekao je Samir Žuža, trener Zadra.

Iz skupine koja se igrala u Slavonskom Brodu uz ekipu domaćina plasman na završni turnir izborila je još Trešnjevka, dok su se iz skupine koja se paralelno igrala u Rijeci na završnicu plasirala ekipa FSV-a i Košarkaške akademije Žane Lelas. Završnica će se igrati 21. i 22. Svibnja, a grad domaćin bit će određen naknadno.