07 lis 2022
Kadeti i juniori NK Abeceda ZDC izborili plasman u 1. Dalmatinsku ligu
Domaći nogomet

Kadeti i juniori NK Abeceda ZDC izborili plasman u 1. Dalmatinsku ligu

Nakon samo jedne sezone kadeti i juniori NK Abeceda ZDC izborili su plasman u 1. Dalmatinsku ligu.

Veliki je to uspjeh ovog mladog kluba. Oni su u ukupnom poretku juniora i kadeta osigurali prvo mjesto 4. kola prije kraja prvenstva. Velike zasluge za uspjeh idu dvojici trenera Marinu Miletiću i Stipi Pavičiću. Vjeruju u klubu kako će i u 1.Dalmatinskoj ligi pružiti slične partije i da će biti uz bok najboljim klubovima u Dalmaciji.

Ante Dokoza, predsjednik NK Abeceda ZDC: “Prije svega čestitao bih svim igračima na zalaganju, svim roditeljima na podršci, našim trenerima na odlično odrađenom poslu te svim prijateljima kluba koji su prepoznali naš rad i svojim nesebičnim doprinosima kroz donacije ili neke druge stvari pomogli klubu bez kojih mi ne bi mogli funkcionirati. Prije sezone možda nismo bili svjesni svoje kvalitete, ali kako je sezona odmicala naša kvaliteta i kvaliteta rada došla je do izražaja. Uz rezultat čestitao bih i našim igračima i trenerima na odličnom ponašanju prema službenim osobama i protivničkim ekipama kako na domaćim tako i na gostujućim utakmicama. Veliki je ovo uspjeh našeg kluba i nadamo se da ćemo u budućnosti pružati ako ne bolje, barem slične rezultate”.

Jure Perković, voditelj Škole Nogometa: “Čestitam treneru Marinu i treneru Stipi ma izborenoj 1. NL Središte Split. Velik je ovo uspjeh za naš klub gdje smo u samo godinu dana boravka u 2.NL središte Splita izborili ulazak u viši rang i to sa uvjerljivom razlikom 5 kola prije kraja. Čestitke dečkima na uloženom trudu i zalaganju tijekom cijele godine. Pred nama je još 5 kola do kraja i idemo odigrati što bolje do kraja. Cilj je ispunjen a to je ulazak kadeta i juniora u 1.NL Središte Split”.

Marin Miletić, trener juniora: “Prije svega bi čestitao svojim momcima na ulasku u 1. dalmatinsku ligu i zahvalio se upravi na podršci i logistici. U sezonu smo ušli malo lošije jer su nas ozljede unazadile, ali uz pomoć kadeta smo uspjeli izgurati polusezonu na 4. mjestu da bi u drugi dio ušli pojačani za neke nove igrače koji su nam omogućili širi roster što je dovelo do toga da se još uvijek borimo za prvo mjesto u juniorskom poretku. Želio bih čestitati i kadetima i treneru Stipi Pavičiću koji su također dali veliki dio sebe za ovaj rezultat”.

Stipe Pavičić, trener kadeta: “Čestitao bih svojim dečkima na odličnoj sezoni. Nije bilo lako, ali uz pomoć uprave kluba kojoj zahvaljujemo uspjeli smo napraviti veliki rezultat. U debitantskoj sezoni u 2. NL Središte Split osigurali smo promociju i viši rang što je veliki uspjeh našeg kluba i dodatan motiv za još bolji rad. Također čestitamo bih i našim juniorima predvođenima trenerom Miletićem koji također imaju veliki dio zasluga za ovaj uspjeh”.