07 lis 2022
ZAVRŠNICA SEZONE Srđan Helbich vodi KK Zadar ka obrani naslova prvaka
Foto: Šime Zelić
KK Zadar

ZAVRŠNICA SEZONE Srđan Helbich vodi KK Zadar ka obrani naslova prvaka

Već neko vrijeme to je posve izvjesno, izostaje tek službena potvrda od strane Košarkaškog kluba Zadar, ali kako se bliži kraj sezone tako je sve sigurnije da će u završnu borbu za obranu naslova prvaka Hrvatske Zadrane povesti Srđan Helbich.

Glavni trener Vladimir Anzulović posljednju je utakmicu vodio na završnom turniru Kupa Krešimira Ćosića 18. veljače protiv Cibone, nakon čega je bio prisiljen povući se s klupe zbog zdravstvenih problema. Momčad je tada poveo Helbich, kojemu u tom trenutku vjerojatno na kraj pameti nije bilo da će odraditi sezonu do kraja. A po svemu sudeći upravo će tako i biti.

Vladimir Anzulović (Foto: Z. Kucelin

– Stanje je za sada nepromijenjeno. Nažalost, još uvijek nisam dobio zeleno svjetlo za povratak na utakmice – javio nam se Vladimir Anzulović prije koji dan dok je odrađivao još niz pretraga.

Zdravlje je, dakako, uvijek na prvom mjestu i treneru Zadra možemo samo poželjeti da što prije riješi sve probleme koje ima i vrati se na parket. Hoće li to sljedeće sezone ponovno biti na Višnjiku ili negdje drugdje, u ovom je trenutku doista manje bitno.

Što se same momčadi tiče, ona će u završnom sprintu sezone pokušati izvesti nešto doista neuobičajeno, a to je osvojiti naslov prvaka bez glavnog trenera.

Srđan Helbich (Foto: Š. Zelić)

Helbichu je krenulo dobro, dapače, odlično. Nanizao je devet pobjeda u prvenstvu, a u ABA ligi “skinuo” Budućnost kući i Split u gostima. Ipak, momčad je u posljednja dva tjedna upala u crni niz od pet uzastopnih poraza. Krenulo je domaćim od Studentskog Centra, zatim dvama uzastopnima od Cibone u Zagrebu pa kod kuće od Splita te prije dva dana na gostovanju kod Cedevite Junior.

Zadar je tako “skliznuo” s prve na treću poziciju uoči doigravanja, na kojoj će i ostati u koliko u posljednjem kolu Lige za prvaka ne pobijedi Goricu, a Split izgubi od Zaboka. Koliko će se taj pad forme odraziti na doigravanje teško je predvidjeti, ali pred Helbichom i njegovim igračima je svakako velik izazov. Naravno i velika prilika da naprave nešto što će pamtiti cijeloga života.