28 ruj 2023
18. KUP GACKA Četvrto mjesto za predstavnike KK Pakoštane
Košarka

18. KUP GACKA Četvrto mjesto za predstavnike KK Pakoštane

Predstavnici KK Pakoštane sudjelovali su na 18-om, Kupu Gacka koji je bio održan u Otočcu.

Turnir je bio organiziran za dječake rođene 2006. godine i ml., a uz Košarkaški klub Pakoštane na turniru su sudjelovali još domaćin KK Otočac, KK Ogulin te KK Crikvenica.

U prvoj utakmici Pakoštanci su izgubili od vršnjaka iz Crikvenice dok su u drugoj utakmici košarkaši Ogulina u međusobnom dvoboju bili bolji od KK Otočac.

U utakmici za treće mjesto KK Otočac je bio bolji od KK Pakoštane, dok je prvo mjesto pripalo momcima iz KK Crikvenica koji su u susretu s KK Ogulin na ovom turniru ipak pokazali najvišu razinu košarkaškog znanja.

– Treba istaknuti kako smo mi redoviti gosti ovoga Kupa Gacka koji se svake godine (osim zadnje dvije zbog pandemije) održava u organizaciji KK Otočac, te da smo ove godine po prvi puta nastupili kao najmlađa ekipa – istaknuo je trener KK Pakoštane, Dinko Mandić.

Osvrno se Mandić i na igre svojih momaka?

-Što se tiče same prezentacije igre mojih dječaka moram napomenuti da sam na kraju ipak zadovoljan bez obzira na plasman, jer ipak ovo je naše prvo malo dalje putovanje od pojave pandemije. Ono što me uistinu obradovalo, to je radost na licima djece kao i prijateljstva koja se nisu prekinula unatoč pauzi i to je ono zbog čega sport postoji.

Dodao je Dinko još nešto.

-Želio bih se zahvaliti našem domaćinu, vrijednim prijateljima iz KK Otočac na pozivu i vrlo ljubaznom gostoprimstvu, te d se nadamo pozivu i sljedeće godine.
Nakon turnira, a prije povratka u Pakoštane domaćin nas je proveo prekrasnim izvorima Gacke tako da su djeca i ovoga puta uz košarkaške iz Otočca ponijela još poneke druge vrijedne uspomene.