03 srp 2022
LIGA ZA OSTANAK Donatovke na Stanovima poražene od Agrama
Foto: Sport023
Nogomet

LIGA ZA OSTANAK Donatovke na Stanovima poražene od Agrama

U dvoboju 2. kola Lige za ostanak Prve domaće nogmoetne lige za žene, igračice Donata poražene su na svom travnjaku od Agrama s 4:1. Po dva gola za gošće su zabile Žigić i Bulum, dok je jedini zgoditak za domaću ekipu postigla Ivandić s bijele točke.

Zadranke su tako i nakon ovog kola ostale na trećem, pretposljednjem mjestu skupine sa sedam bodova, dok je ispod njih Neretva s jednim bodom. Agram je, pak, slavljem izbio na prvo mjesto s 22 boda, dok je na drugom Međimurje – Čakovec s bodom manje.

Nakon što su u prošlom kolu izgubile od Međimurje – Čakovca, također na Stanovima, igračice Jurice Vulete upisale su i drugi uzastopni poraz u ovom natjecanju s kojim su i matematički izgubile svaku šansu da u preostala četiri kola izbjegnu pretposljednje mjesto i dodatne kvalifikacije. Sada im preostaje borba s Neretvom oko izbjegavanja zadnjeg mjesta i direktnog ispadanja iz lige.

A ta borba započet će međusobnim susretom u sljedećem kolu na igralištu “Iza vage”. Inače, Neretva je, uz Agram, jedina ekipa koju su Donatovke pobijedile u osnovnom dijelu prvenstva.