16 tra 2024
EUROPA IZMAKNULA ZA DLAKU Davor Karlović: “Neviđen peh, ali nisam nezadovoljan. Čestitam igračima na svemu!”
Ostali sportovi

EUROPA IZMAKNULA ZA DLAKU Davor Karlović: “Neviđen peh, ali nisam nezadovoljan. Čestitam igračima na svemu!”

Stolnotenisači Donata u posljednjem su, 12. kolu domaće Superlige u dvostrukom programu upisali nove dvije pobjede te se na taj način oprostili od sezone koju su okončali na petom mjestu s učinkom od 13 pobjeda i 9 poraza. U prvom dvoboju Zadrani su u Varaždinu bili bolji od ekipe Starr s 3:1, a zatim su u Čakovcu s 3:0 svladali istoimenog domaćina.

Premda su igrači Davora Karlovića sjajno odigrali završnicu sezone, u kojoj su u posljednjih sedam susreta upisali isto toliko pobjeda, na kraju ipak nisu dohvatili željeno četvrto mjesto koje bi ih iduće sezone nakon dugo godina lansiralo u jedno europsko natjecanje.

– Od sezone smo se oprostili pobjedom nad višegodišnjim vice prvakom i prvakom države Starrom što je samo potvrda naše sjajne igre u posljednje vrijeme. Nažalost, nisu nam se poklopili ostali rezultati gdje smo u neviđenom pehu ostali bez četvrtog mjesta, posljednjeg koje vodi u europsko natjecanje. Za to nam je bilo potrebno da Dugo Selo u svoje dvije utakmce izgubi samo jednu, a iako su gubili i kod Pule i kod Zagreba s 2:0 na kraju su ipak uspjeli pobijediti u oba ta dvoboja – rekao je Karlović koji nije krio zadovoljstvo odrađenom sezonom bez obzira na činjenicu kako im je Europa izmaknula “za dlaku”.

– Čestitam svojim igračima jer smo premašili sve ciljeve koje smo si zacrtali prije početka sezone – zaključio je Karlović.

Sastav Donata ove sezone činili su kapetan Tomislav Zubčić, Daniel Mijatović, Filip Borovnjak, Antonio Goja i Ante Ražov.