01 pro 2022
3. REGATA KUPA DALMACIJE – DUBROVNIK<br data-src=https://sport023.hr/wp-content/uploads/2022/05/vk-jadran.jpg class=lazyload src=
Veslanje

3. REGATA KUPA DALMACIJE – DUBROVNIK
Jadranašima ukupno osam prvih mjesta

Treća regata za Kup Dalmacije održana je u Dubrovniku na regatnoj stazi u Rijeci dubrovačkoj. Veslači Jadrana i ovaj puta su ostvarili dobre rezultate zauzevši drugo mjesto u ukupnom redoslijedu klubova. Ostvareno je osam prvih, tri druga i dva treća mjesta. Na ovoj regati Jadranaši su nastupili u nešto oslabljenom sastavu i manjem broju posada nego na protekle dvije regate, iz razloga što je dio juniora imao obaveze na izbornim utrkama u Zagrebu za nastup na Europskom prventstvu te bolesti nekoliko mlađih veslača.

Specifični uvjeti na stazi u Rijeci Dubrovačkoj nisu iznenadili veslače Jadrana, koji su se vrlo dobro snalazili na zahtjevnoj stazi u uvjetima pojačanog vjetra. Tako su gotovo sve posade izvukle maksimum svojih mogućnosti, a od šesnaesn posada koje su nastupile na regatei, polovica ih je osvojila prvo mjesto.

Prva mjesta osvajali su osmerac mlađih juniora u sastavu Đani Švenjak, Roko Skočić, Toni Čurković, Rafael Brkić, Bartol Cuković, Mateo Matešić, Luka Kraljić, Roko Bubić i kormilar Marko Vrkić, zatim Viktorija Aleta u samcu mlađih juniorki, četverac bez kormilara mlađih juniora u sastavu Mateo Matešić, Bartol Cuković, Roko Skočić i Luka Kraljić, četverac sa kormilarom mlađih juniora Rafael Brkić, Đani Švenjak, Toni Čurković, Roko Bubić i kormilar Marko Vrkić, koji je ujedno pobijedio u memorijalnoj utrci u spomen na veslača Neptuna Lukša Telonić.

Još su prva mjesta osvajali četverac na pariće kadeta Lovre Kolega, Adrian Vidović, Niko Skočić, Franko Božić, zatim Dora Turčinov u samcu kadetkinja, četverac gig na pariće mlađih kadeta u sastavu David Božajić, Mikula Bobić, Martin Vujević, Matej Tičić i kormilar Marko Vrkić te dvojac na pariće mlađih kadeta Teo Škarpona i Filip Matešić.

Druga mjesta zauzimali su Niko Škarpona i Luka Kovač u dvojcu na pariće juniora, Petra Babara i Nika Kovač u dvojcu na pariće mlađih juniorki i Niko Skočić u samcu kadeta.

Treće mjesto osvajali su Luka Kovač u samcu juniora i Adi Hadžić u samcu mlađih juniora.

Četvrti su bili Lana Marijačić u samcu kadetkinja te Marko Borić i Frane Medić u dvojcu na pariće mlađih kadeta.

Nakon tri održane regate Jadran je i dalje u ukupno poretku vodeći ispred spltskog Gusara i šibenske Krke, a preostale su do kraja još regate u Kaštel Kambelovcu i Posedarju.

U Dubrovniku su sa veslačima bili treneri Marko Dragičević, Danijel Bajlo i Petar Milin te u pratnji predsjednik Nadzornog odbora Jadrana Gordan Marinović i član NO Rino Rados.