23 velj 2024
VAŽNOST TEAMBUILDINGA Propuštaju li zadarski sportski klubovi priliku za bolje povezivanje svojih članova?
Promo članci

VAŽNOST TEAMBUILDINGA Propuštaju li zadarski sportski klubovi priliku za bolje povezivanje svojih članova?

Smatrate li da vaša momčad, ekipa ili članovi/članice kluba provode dovoljno vremena zajedno i van sportskih borilišta i treninga? Je li povezivanje kroz različite van-terenske aktivnosti nešto što nedostaje i zanemaruje se među zadarskim sportskim profesionalcima i amaterima?

Možda bi takvih iskustava za članove klubova ipak moglo biti više. Jer, team building kao aktivnost koja osnažuje veze među članovima tima može biti odlična opcija za podizanje sportskih i poslovnih rezultata.

Niz je benefita koji se ostvaruju kada se svi sportaši ili sportašice u klubu zajednički skupe, zabavljaju i opuštaju:

  • Bolje upoznavanje ostalih članova kluba i tima
  • Razvoj kulture kluba i tima
  • Brže učenje o navikama i karakteristikama drugih članova
  • Poticanje kreativnosti i novih ideja
  • Komunikacija koja je lakša i prirodnija u opuštenoj atmosferi
  • Jasan signal zaposlenicima i članovima da ih se cijeni i misli na njih

A takva aktivnost može biti izuzetno korisna u svako doba godine.

Primjerice, prije početka sezone, kako bi se momčad dodatno napunila pozitivnom energijom i još više povezala, naročito ako ima više novih članova.

Ili čak za vrijeme sezone, kada je posrijedi određena kriza igara i rezultata, dobar team building može biti okidač koji će duh tima i rezultate pokrenuti u pozitivnom smjeru.

Nerijetko su velike momčadi, popust Chelsea u doba Josea Mourinha, koristile baš ovu metodu prije nekih iznimno važnih utakmica, finala i sl.

Naravno, teambuilding može se odraditi i na kraju sezone, kada valja u pozitivnoj atmosferi staviti “točku na i” jednog sportskog poglavlja ili proslaviti dobar rezultat.

Voljeli bismo čuti vaša mišljenja o ovoj temi – prakticira li se dovoljno zbližavanje i razvoj timova u vašem klubu na ovaj način? Ako ne – zašto, a ako da – o kakvim aktivnostima je najčešće riječ?

Da bi vas potaknuli na češće druženje ovakvog tipa, u suradnji sa zadarskom platformom za booking tura, aktivnosti i doživljaja Authland osigurali smo svim zadarskim klubovima i sportašima 10% popusta na sve aktivnosti koje možete tamo pronaći.

Od različitih avanturističkih i outdoor aktivnosti, pa do degustacija vina, koje vam mogu pomoći da još bolje shvatite karakter svojih kolega i kolegica (in vino veritas!). Sva ta super iskustva koja se pamte sada su još dostupnija sportašima u Zadru i Zadarskoj županiji.

Sve što trebate napraviti jest javiti se na e-mail adresu experiences@authland.com ili na broj telefona 091 373 9030 i dogovoriti detalje oko rezervacije ili organizacije provoda za svoj kolektiv!