28 stu 2023
KRKA POLUMARATON U velikoj međunarodnoj konkurenciji Zadranka Vanja Petrović osvojila broncu
Atletika

KRKA POLUMARATON U velikoj međunarodnoj konkurenciji Zadranka Vanja Petrović osvojila broncu

Sjajan rezultat ostvarila je atletičarka AK Alojzije Stepinac Vanja Petrović.

Na 5. Krka polumaratonu održanom u subotu 23. travnja osvojila je treće mjesto u ženskoj konkurenciji i tako zadarskoj atletici donijela još jedno vrijedno odličje.

Vanja je u jakoj međunarodnoj konkurenciji utrku istrčala u vremenu 1:49.01 te u ukupnom poretku ostvarila fantastično 15. mjesto.

‘Jako sam zadovoljna istrčanim polumaratonom mada mogu još i brže. Taktizirala sam i bila opreznija jer nisam trčala duge utrke već dvije godine. Presretna sam i nadam se da ću uskoro moji rezultati biti još bolji. Puno bolji’, izjavila je nakon utrke Vanja Petrović.

U ženskoj konkurenciji slavila je Radmila Maksimović iz AK Šibenik, dok je Irkinja Elizabeth Flynn iz Sligo Triathlon Cluba zauzela drugo mjesto.

Kod atletičara najbrži je bio Krešimir Mrčela iz Škole trčanja Sebenico, drugi je bio Marinko Čubrilo iz MK Marjan, a treći samostalni trkač Nikola Rašković.

Polumaraton je istrčala i Sandra Sturnela Malahov koja je zauzela 24. mjesto u ženskoj konkurenciji s vremenom 2:26.06.

Polumaraton Krka je privukao brojne atletičare iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Irske, Brazila, Italije, Poljske, Francuske, Indije, Mađarske, SAD-a i Hrvatske.

Organizator utrke bio je Atletski klub Maraton 2000 Karlovac.