01 pro 2022
Mali nogometaši Zare na Višnjiku ugošćuju Šahtar iz Donjecka 
Mlađe kategorije

Mali nogometaši Zare na Višnjiku ugošćuju Šahtar iz Donjecka 

Dječaci jednog od najpoznatijih ukrajinskih nogometnih klubova “Šahtara” iz Donjecka danas će u Zadru će odigrati dvije utakmice. Njihov domaćin biti će NK “Zara” čije će dvije ekipe mladih nogometaša na umjetnoj travi ŠC Višnjik ugostiti svoje ukrajinske vršnjake u sklopu utakmica “Mira i prijateljstva”. Prvi susret između dječaka Zare i Šahtara zakazan je u 17, a drugi u 18 sati.

Dječaci ukrajinskog Šahtara na poziv bivšeg kapetana Vatrenih Darija Srne stigli su u Hrvatsku. Točnije u Split, gdje su pronašli novi dom, odakle odlaze na odigravanje ovakvih utakmica dobrodošlice po cijeloj Dalmaciji.

– Dogovor za ovu “Utakmicu mira” sam postigao u kontaktu s Ivanom Radeljićem, bivšim igračem Hajduka i dugogodišnjm prijateljem i suigračem Darija srne legendom Hrvatske i Šahtara . Odigrat će se dvije utakmice 2008. i 2009. godište. Osobno moja želja je bila da djeci iz Šahtara na jedan dan omogućimo igru i veselje i na makar jedan dan da ne razmišljaju o ratu i stradavanju njihovih najmilijih. A ako je itko osjetio što je rat to smo mi. Hvala Ivanu Radeljiću i Dariju Srni što su pristali na moju želju za odigravanjem ove utakmice – rekao nam je Josip Pedić, trener u NK Zari.

Osim sportskog djela i odigravanja utakmica, dječaci Šahtara iz Donjecka, za vrijeme boravka u Zadra, od strane predstavnika NK “Zara” biti će organizirano i razgledavanje Zadra, kao i prigodni domjenak  po završetku utakmica.