07 lis 2022
KK ZADAR SLAVI 77. ROĐENDAN Junaković: “Najljepši poklon bit će nam pobjeda nad Splitom!”
KK Zadar

KK ZADAR SLAVI 77. ROĐENDAN Junaković: “Najljepši poklon bit će nam pobjeda nad Splitom!”

Košarkaški klub Zadar danas slavi 77. rođendan i 36. obljetnicu od najveće pobjede u povijesti kluba nad Cibonom u Zagrebu u odlučujućoj utakmici finala Prvenstva Jugoslavije kada su se po šesti puta okrunili naslov prvaka bivše države.

Ovaj iznimno važan datum u klupskoj povijesti Zadrani će proslaviti gdje drugdje nego na parketu gdje će u dvoboju 8. kola HT Premijer lige za prvaka ugostiti Split.

– Utakmicu sa Splitom nije potrebno posebno najavljivati. Prije svega drago mi je da su ostali u AdmiralBet ABA Ligi, mislim da su imali stvarno puno problema tokom sezone i drago mi je da je još jedna hrvatski klub ostao u ABA ligi i mislim da je to dosta bitno za našu košarku.

– Što se tiče same utakmice mislim da stvarno nema potrebe za posebnom najavom, igrali smo puno puta kroz sezonu međusobno i mislim da će utakmicu odlučiti tko će opet biti na boljem energetskom nivou. Nepoznanica među nama nema, a nama je ova utakmica posebno bitna kako bi došli korak bliže da nakon Lige za prvaka budemo na prvom mjestu. Igramo kod kuće, na rođendan Kluba i nadam se da će što više ljudi doći da nas podrži na toj utakmici u našem pokušaju da dođemo do pobjede – rekao je u najavi utakmice razigravač Zadra, Martin Junaković.

Utakmica počinje u 20 sati.