03 srp 2022
NK ABECEDA ZDC Prvo, drugo i treće mjesto na Uskrsnom turniru u Svetom Filipu i Jakovu
Mlađe kategorije

NK ABECEDA ZDC Prvo, drugo i treće mjesto na Uskrsnom turniru u Svetom Filipu i Jakovu

Nakon tri dana završen je Uskrsni nogometni turnir u Sv. Filipu i Jakovu u organizaciji NK Abeceda ZDC i NK Nova Zora. Predstavnici Abecede nastupili su sa svoja tri godišta, 2010, 2012, i 2013 te su osvojili tri medalje.

Generacija 2012. osvojila je 1. mjesto. Izabranici trenera Roka Prtenjače su u finalu slavili protiv Primorca iz Biograda 1:0. Najboljim igračem turnira proglašen je Jakov Mikulić dok je najbolji vratar Lovre Kokić.

NK Abeceda ZDC 2012 – Prvo mjesto

– Svaka čast dečkima na prikazanom i uloženom trudu – dodao je Roko Prtenjača.

Generacija 2010. osvojila je 2. mjesto. U finalu je ekipa trenera Jure Perkovića poražena od NK Adriatic iz Splita minimalnim rezultatom 1:0. Najboljim vratarem proglašen je Roko Milošević.

NK Abeceda ZDC 2010 – Drugo mjesto

– Prije svega zahvalio bih se svim gostima i svim sudionicima turnira kojeg smo organizirali zajedno s našim sportskim prijateljima iz Nove Zore. Bilo je odlično, poslužilo nas je vrijeme i ovo će djeci sigurno ostati jedna lijepa uspomena – ističe voditelj škole nogometa NK Abeceda ZDC, Jure Perković.

Generacija 2013. osvojila je 3. mjesto na turniru. Ekipa trenera Nina Novakovića u polufinalu je poražena od NK Coerver Savica 3:1, dok su u susretu za 3. mjesto svladali NK Bibinje 7:2. Josip Kamber je najbolji strijelac turnira.

NK Abeceda ZDC 2013 – Treće mjesto

– Medalja je tu a nju je uvijek lijepo osvojiti. Lijepo iskustvo za naše papaline ali i za sve nas – pridodao je Nino Novaković.

Recimo i to da je na turniru ukupno sudjelovalo 34 ekipa.